Dobio funkciju u Ulcinju: Sulejmani nagrađen za hajku na Amfilohija i druženje sa Haradinajem i Veseljijem

8

Generalni sekretar i odbornik Demokratske partije Hadži Sulejmani izabran je juče za predsjednika Skupštine opštine Ulcinj glasovima odbornika Demokratske partije socijalista, Demokratske unije Albanaca, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Demokratske partije i Demokratskog saveza u Crnoj Gori.

Novi predsjednik Skupštine opštine Ulcinj predvodio je 8. jula grupu od dvadesetak Albanaca( u pokušaju da spriječi mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vjernicima iz Ulcinja i okolnih gradova, služi svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču.

Oni su tada predvođeni odbornikom Demokratske partije u SO Ulcinj Hadžijem Sulejmanijem blokirali put do crkve uz obrazloženje da su mitropolit, sveštenstvo i vjernici „došli da osvajaju teritoriju“ te da kao Albanci, muslimani neće to dozvoliti. On je tom prilikom tvrdio da su ostaci pravoslavne crkve na Svaču vlasništvo opštine Ulcinj i da mitropolit Amfilohije za držanje litije treba da tražu dozvolu od opštine.
– Ova crkva, ne zna se čija je. Nije vaša i ne znamo je li katolička, ortodoksna ili koje još vjere. Nemojte da radite ovo. Gore ne možete. Dajte da se dogovorimo. Imate li papir od Opštine Ulcinj? Ovo je vlasništvo Opštine Ulcinj – kazao je Sulejmani, obraćajući se mitropolitu Amfilohiju.

Tada su se iz mase čule povici i uvrede na račun sad već pokojnog mitropolita, kao i tvrdnje da su Albanci na tom prostoru autohtoni, da oni čuvaju taj prostor, te da „ovo nije srpsko“. Pored toga, Sulejmani se družio sa Ramušem Haradinajem i Kadrijem Veseljijem kojema se trenutno u Hagu sudi za ratne zločine nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji.

Juče je taj isti čovjek koji je predvodio masu koja je vrijeđala mitropolita, sveštenstvo i vjernike postao predsjednik Skupštine opštine Ulcinj. Zanimljivo je takođe što brojnim  nezavisnim stručnjacima, analitičarima, medijima ne smeta što je Sulejmani sa ovakvom biografijom izabran za predsjednika. Sa druge strane, eventualni izbor Srbina Marka Kovačevića za gradonačelnika Nikšića izaziva buru negodovanja u tim istim krugovima.

 

8 Comments
 1. Ja komentariše

  Neznam čemu se nada i on i bilo koji bogohulnik,bolje im je svima samoubistvo da izvrše nego da dočekaju kaznu svevišnjeg.spoznaja boga i to na mnogo strašan način čeka svakog bogohulnika!!!!

  27
  1
  1. Ja komentariše

   I srbi bojkutujte tv vijesti isto kao rtcg.majku im iim ustašku

   17
   1
 2. Kontra revolucija komentariše

  Dok je Srba bice i Ulcinja i Crne Gore !.
  Kad nestanu Srbi i njihovi vjerski objekti bice Velike Albanije !.
  Zato Dukljanoidi i Montenegrini, probudite se, nisu vam Srbi vaš rod, pretnja koji su stvorili i ocuvali tu Crnu Goru !.

  21
  1
 3. Veselin komentariše

  Proevropskim jebiguzima smeta sve što je srpsko.Oni su pobornici evropskih vrijednosti koje su ustanoile muške kurve a protiv su svega što je normalno. Ovu fukaru treba ofirati u potpunosti.

  19
 4. Црна_Гора komentariše

  FASIZMU Nogom stati za vrat…
  Vaskrsnuce Istorijska Njegoseva Crna Gora Srpska Sparta.

  1. Ivi komentariše

   Greote…..

 5. NIKO99 komentariše

  Mislim da je vrijeme za nove izbore.

 6. Ivi komentariše

  Šta je tu sporno? Dritan može da jaše na Srpske i crnogorske glasove, na albanske nikad! Pa naravno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.