Đurić: Na vlast u Prištini ponovo će doći neko ko ima tvrdu poziciju prema Srbima

0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić smatra da će na vlast u Prištini ponovo doći neko ko ima tvrdu poziciju prema Srbima, kao i da Srbi nemaju čemu posebno da se nadaju posle izbora.

– Ko god da bude na vlasti, biće neko od predstavnika separatista. Vrlo je vjerovatno da će ih predstavljati neko poznato lice, neko ko se takmiči ko će da zauzme tvrđu poziciju prema Srbima. Naše je da radimo za Srbe i to radimo kroz 149 projekata podrške – rekao je Đurić za RTS.

Govoreći o taksama, on je rekao da je neophodno da ih Priština ukine, kako bi se dijalog obnovio i krenulo putem bilo kakve normalizacije odnosa.

– Takse su na snazi od 21. novembra. Gotovo cijela godina prođe, a da niko iz međunarodne zajednice nije preduzeo ništa. Vrijeme je da se prekine sa ćutanjem i da se gazi međunarodno pravo – rekao je Đurić.

Kada se radi o ljudima koji su na KIM počinili ratne zločine, Đurić je rekao da je Srbija uvijek bila dosledna da se kazne ratni zločini bez obzira na nacionalnost.

– Ako je neko od separatista mislio da je van pravde, treba da zna da ratni zločin ne zastarijeva. Za razliku od njih i nekih drugih, u Srbiji postoji jasna podjela vlasti i neću da se u političkom smislu mešam u rad pravosuđa. Kao građanin mogu da kažem da sam ponosan što ne odustajemo od gonjenja najokorelijih albanskih zločinaca – rekao je Đurić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.