Đurđev: Helez prijeti protjerivanjem naroda koji je u vrijeme korona krize jedini pritekao u pomoć Bošnjacima

0

Da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio u pravu kada je govorio da će usvajanje rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici biti samo uvod u nastojanje političkog Sarajeva da ukine Republiku Srpsku, potvrđuju najsvežije izjave ministra odbrane BiH Zukana Heleza, koji je uživo u TV programu prijetio da će Republika Srpska nestati, a Srbi iz Republike Srpske biti protjerani kao što se desilo Srbima iz Republike Srpske Krajine 1995. godine – izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On upozorava da ovo nije prvi put da Helez prijeti sukobima u BiH, te da je i ovaj put izostala osuda od strane zapadnog dijela međunarodne zajednice.

– Zamislite šta bi se desilo da srpski ministar odbrane kaže da će Bošnjaci iz Raške oblasti biti protjerani. Osuli bi na nas drvlje i kamenje. To, međutim, od nas nikada nećete čuti, ne zato što se bojimo stranih osuda, već zato što vjerujemo u suživot Srba i Bošnjaka. Ako su se pomirili Rusi i Čečeni, zašto ne bi mogli Srbi i Bošnjaci – upitao je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige napomenuo je da su Aleksandar Vučić i Milorad Dodik danas najveći čuvari BiH, jer se čvrsto zalažu za poštovanje Dejtonskog sporazuma, uključujući i njegov aneks 4. koji je Ustav BiH.

– Helez prijeti protjerivanjem naroda koji je u vrijeme korona krize jedini pritekao u pomoć njegovom narodu, dajući mu vakcine i brašno. Mi ne želimo sukobe, ali ako samo jednom Srbiju u Republici Srpskoj bude falila dlaka sa glave, budite uvjereni da će ,,deblji kraj“ o kome je govorio Helez izvući on i njemu slični, jer iza Republike Srpske stoji ne samo Srbija, već i Rusija, Kina i više od polovine slobodnog svijeta – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.