Đurđev: Dok je veronauka bila obavezan predmet u školama, a Srpska pravoslavna crkva bila zvanična državna crkva, Srbija je napredovala iz dana u dan

0

Apel za ukidanje veronauke u školama i za jačanje sekularne države koji je pokrenula grupa izrazito antisrpski i antipravoslavno orijentisanih intelektualaca dokaz je da se još uvek borimo sa recidivima titoističkog bogoboračkog režima koji je imao za cilj da raskoreni i pravoslavlje i Srpstvo, a koji je danas preobučen u levo-liberalne kvazielite poput potpisnika pomenutog apela – izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da je u vreme kada je naša država imala zvaničnu crkvu i veronauku kao obavezni predmet u školama napredovala iz dana u dan i na svim poljima i da vera u Boga može samo da oplemeni čoveka i kao ličnost i kao građanina.

Srpska pravoslavna crkva je sačuvala identitet, nacionalnu svest i državotvornost našeg naroda u vreme najteže vekovne okupacije i ima puno pravo da učestvuje u društvenim i političkim zbivanjima kao savetodavni akter. To pravo niko ne brani ni drugim crkvama i verskim zajednicama, baš kao ni ateistima, kao što niko ne brani građansko vaspitanje kao obavezni izborni predmet – istakao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige smatra da ovakvi apeli predstavljaju direktan udar na preko 80% građana Srbije i da su dokazi nemoći raznih nevladinih agentura da potisnu crkvu iz društvenog života.

Videli su moć crkve i verujućeg naroda u praksi tokom nedavno održanih litija na beogradskim ulicama i zato strahuju od toga da će njihovi ideološki bogoborački ciljevi ostati mrtvo slovo na papiru, što je svakako realnost koja ih čeka – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.