Đukanovićevi kadrovi ostaju bez funkcija: Steže se obruč oko šefa ANB-a!

Đukanovićevi kadrovi ostaju bez funkcija: Steže se obruč oko šefa ANB-a!

Agencija za nacionalnu bezbjednost, do kraja godine, ostaće i bez trećeg ključnog čovjeka u hijerarhiji, a koji je bio odan Milu Đukanoviću, predsjedniku Crne Gore, saznaje Borba u vrhu DPS-a. Prvi čovjek ANB-a za Podgoricu, Milan Kovačević je sklonjen prije pola godine, a ista sudbina je zadesila i prvog operativca službe koji je bio zadužen za sjever Crne Gore (ime i prezime poznato redakciji). Do kraja godine biće promijenjen i čelni čovjek službe za jug, pa će u rukovodećem kadru ostati samo direktor ANB-a Dejan Peruničić, kao jedini koji je odan Đukanoviću.
Sve ove promjene u ANB-u inicirala je ekipa okupljena oko premijera Duška Markovića. Na ovaj način steže se obruč oko Peruničića, kako bi se potpuno izolovao, jer neće imati punu kontrolu ni na jednim od tri ključna čovjeka u službi koji pokrivaju vodeća mjesta za sjever, Podgoricu i jug.
Da Đukanović gubi prevlast u ANB-u bilo je jasno kad je smijenje Milan Kovačević. Čovjek od ličnog povjerenja braće Aca i Mila Đukanovića. Njihov školski drug, komšija iz Nikšića i na posletku, Acov kum. Dugogodišnji operativac, prvo u Nikšiću, a zatim, na intervenciju Đukanovića u Podgorici. Čovjek koji je veoma zaslužan da izborne poraze DPS-a, pretvori u pobjede. Kako saznajemo, ekipa suprostavljena Đukanoviću unutar bezbjednosnog sektora, uz pomoć američke ekipe iz Ambasade, uspjela je da izdejstvuje Kovačevićevu smjenu. Kovačević je bio poslednja linija odbrane Đukanovića u ANB-u.
Smjena Kovačevića je, kako je Borba pisala, bila samo prva u nizu. Na njegovo mjesto je postavljen Bojan Vukčević, čovjek od povjerenja Ambasade SAD-a, ali i Duška Markovića.

Related posts

1 Comment

  1. Ljuta

    Nikad drugi ne uspe da bude prvi pa nece ni ovaj..uzalud mu ide ambasadora….neka prolazi da i ona ne bude morala bjezali…ni prva ni zadnja usa ambasade koja je pobjegla iz zemlje slobodarski raspoloženog naroda

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *