Đukanović: Islamska zjednica da se izvini poslanicima DF-a

0

Demokratski front poziva rukovodstvo Islamske zajednice u Crnoj Gori da se javno izvini poslanicima, Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću. Nakon najnovijih besprizornih i, do sada u javnosti neregistrovanih, brutalnih napada predstavnika neke vjerske organizacije na političare, predstavnike naroda, kao što se desilo danas od strane pljevaljskog imama Samira Kadribašića, to je najmanje što može da uradi rukovodstvo Islamske zajednice kako bi se sačuvali dobri međuvjerski i međunacionalni odnosi u Crnoj Gori, ocijenio je Milutin Đukanović, šef poslaničkog kluba DF-a.
Naime, pljevaljski imam Kadribašić je, koristeći najpogrdnije riječi i “skrnaveći naše svete ikone, ponižavao i vrijeđao našu pravoslavnu hrišćansku vjeru, napadajući poslanike Demokratskog fronta, slao jasne poruke kakav je njegov stav i odnos prema građanima koji ne pripadaju islamskoj vjeri i njegovoj naciji”.
“Uzimajući u obzir da je u ovom nesrećnom vremenu vlasti odnarođenog režima na djelu obračun sa tradicionalnom Crnom Gorom, njenom istorijom i pravoslavnim bićem i tradicijom, na površinu ove mutne rijeke isplivao je svakakav šljam. Vjerujemo da postoji dovoljan broj razumnih ljudi koji prepoznaju na kakvu stranputicu i tragediju mogu da nas povedu ovakvi procesi. Nepošteno je i nesojski da u vremenu kad se u Podgoricu doseljava na stotine porodica Bošnjaka iz Pljevalja, Rožaja, Plava, Gusinja i Ulcinja, kako bi vladali Crnom Gorom i preuzimali najvažnije funkcije u Vladi Duška Markovića, jedan imam ovako brutalno nasrće na našeg poslanika Milana Kneževića koji je utamničen u Spužu, kao i na poslanika Nebojšu Medojevića.
Tražimo i pozivamo odgovorne ljude u Islamskoj zajednici i bošnjačkom narodu da zaustave ovo širenje mržnje jer činjenica da njihovi predstavnici mogu politički da ucjenjuju Demokratsku partiju socijalista, Mila Đukanovića i Duška Markovića i rukovodioce te stranke, ne garantuje da se na ovom prostoru svi mire i pristaju na politiku ucjena, rekao je Đukanović.
Ako su oni spremni da zbog šake vlasti prodaju istorijski zavjet svojih predaka i pristanu na svaku vrstu ucjene gdje nezasluženo daju pozicije Bošnjacima, ne znači da su na to spremne i njihove dojučerašnje pristalice od kojih se takve činjenice ne mogu sakriti.
“Pošto bošnjački predstavnici danas kontrolišu gotovo sve poluge moći u ovoj zemlji, ne daje im za pravo da vrijeđaju i ponižavaju nas iz opozicije koji smo dostojni naslednici naših predaka koji se nijesu ni turčili, ni latinili, ni unijatili. Demokratski front očekuje brz odgovor od rukovodstva Islamske zajednice kako bi znali da iza ovih uvreda stoji neodgovoran pojedinac, ili će izostankom takvih izvinjenja znati da iza ovoga stoji i rukovodstvo Islamske zajednice, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.