Đukanović i Tači se svete herojima iz 1999. godine: Crna Gora će hapsiti i Kosovu izručivati naše oficire i vojnike!

1

Odlukom da glasa za prijem Kosova u Interpol, režim u Podgorici odlučio je da pomogne ratnim zločincima iz Prištine da nastave lov na glave vojnika i oficira iz Crne Gore koji su branili državu 1999. godine. Prema našim saznanjima, predsjednik Milo Đukanović je dao zeleno svijetlo da Crna Gora podrži ulazak Kosova u Interpol, a zauzvrat vlasti iz Prištine će spremiti spisak vojnih lica sa naše teritorije koja su branila državu od NATO bombardovanja, koje treba pohapsiti i koji će biti na Interpolovim potjernicima. Na ovaj način, Đukanović i vlast u Podgorici kreću u definitivan obračun sa Srbima u Crnoj Gori, kao i časnim vojnicima i oficirima koji su branili našu zemlju.

Đukanović računa da će ulaskom Kosova u Interpol, zvanična Priština pomoći vlastima u Podgorici da se obračunaju sa nekadašnjim pripadnicima Vojske Jugoslavije, a dijelom i sa Sedmim bataljonom, koji je učestvovao u odbrani SRJ.

“I pored svih napora vlasti u Podgorici da se za više od jedne decenije obračunaju sa časnim oficirima i vojnicima, to im nije pošlo za rukom. Crna Gora će pomoći ulazak Kosova u Interpol, a zauzvrat će Priština pomoći u obračunu sa onima koji su branili državu 1999. a koji su teret režimu u Crnoj Gori. Tako će i zvanično biti otvoren lov na heroje rata 1999. godine, koji sada žive u Crnoj Gori. Naravno, Crna Gora se obaveza da će hapsiti po nalozima iz Prištine svoje državljane, saznaje Borba.

Na području Kosova i Metohije tokom ratnih sukoba 1998. i 1999. godine stradala su 34 pripadnika oružanih snaga tadašnje Savezne Republike Jugoslavije iz Crne Gore.

Prema podacima Udruženja boraca ratova od 1990. godine Crne Gore, oni su stradali u borbama protiv albanskih terorista iz takozvane Oslobodilačke vojske Kosova ili od NATO bombi tokom agresije.

Prema podacima Udruženja, među stradalima su vojnici i oficiri Vojske Jugoslavije, pripadnici rezervnog sastava oružanih snaga, policajci, policijski oficiri.

Gotovo da nema opštine u Crnoj Gori iz koje makar po jedan pripadnik oružanih snaga nekadašnje zajedničke države nije ubijen na Kosmetu. Na spisku stradalih su vojnici i policajci iz Podgorice, Plava, Berana, Mojkovca, Šavnika, Pljevalja, Bijelog Polja, Rožaja, Kolašina, Plužina, Nikšića…

1 Comment
  1. flamantes komentariše

    Pa svako za kim je raspisana potjewrnica će biti uhapšen i izručen i što ima problema u tome, to je međunarodna obaveza.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.