Đoković sve bliži istorijskom rezultatu: U martu ispred Federera?

1

Novak Đoković je počeo 287. sedmicu na prvom mjestu ATP liste, na kome ostati minimum do 9. novembra.

On je pobjedom nad Dijegom Švarcmanom u finalu rimskog Mastersa uvećao prednost nad Rafelom Nadalom – ima 1.410 bodova više (11.260 naspram 9.850).

Đoković je tako napravio još jedan korak ka jednom od dva velika cilja – da pretekne Rodžera Federera na vrhu liste igrača koji su najduže bili prvi teniseri svijeta.

Švajcarac je na vrhu proveo 310 nedjelja.

Đoković je minimum do 9. novembra prvi na svijetu, a tada će ukupno provesti 293 sedmice na tom mjestu i ostaće mu još 17 da dostigne Federera.

“Znam da se približavam, u veoma sam dobroj poziciji. Mislim da i igram dosta dobro i da sam zdrav, što je sjajno. To je jedan od dva najveća cilja koje imam treuntno za svoju karijeri. Istorijski broj nedelja provedenih na prvom mestu se vidi na horizontu. Ja ću dati sve od sebe i maksimalno ću se potruditi da uskoro to i dostignem”, izjavio je Đoković.

Teorijski, srpski teniser bi mogao da prestigne Švajcarca 21. marta 2021. godine.

1 Comment
  1. Felacio MNE komentariše

    Dabome.
    Mada, Novak je već najbolji po svim kriterijumuma,samo mu to ne priznaju.
    Pa ima pozitivan skor sa svim konkurentima,jedan na jedan. Sa Federerom se suočio u najjacoj formi Svajcarca i opet je pozitivan…Nije ga slomio na kraju karijere,vec tokom cijele karijere ..I s Rafom je u plusu…Samo mu ne daju jer je tenis sport zapadnih aristokrata…bio,ali nikad više.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.