DF tvrdi da Katnić ne smije na poligraf: Ko je prijetio silovanjem Saši Sinđeliću

0

Predsjedništvo Demokratskog fronta postavilo je tri pitanja glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću. „Da li je istinit snimak saslušanja Saše Sinđelića od 27.10.2016. kojem je prisustvovao Saša Čađenović? Da li je u organizaciji Katnića prijećeno silovanjem Saši Sinđeliću da promijeni iskaz koji je dao u tužilaštvu u Beogradu? Da li je Katnić, kao sudija Apelacionog suda zbog kompromitujućeg ponašanja u jednom slučaju, umalo nečasno otpušten iz službe i bilo mu predloženo da se pridruži advokatskoj kancelariji jednog advokata koji je sa funkcije sudije bio ražalovan zbog sličnog ponašanja“, upitali su iz DF-a.
Iz najjačeg opozicionog saveza su naveli da ne očekuju da će Katnić odgovoriti na ova pitanja.
„Znajući da nećemo dobiti nijedan odgovor, predlažemo SDT-u, da umjesto što saslušava zaposlene, sam sebe prikači na poligraf i testira na ova tri pitanja, u nadi da poligraf ne izgori čim saopšti ime i prezime“, istakli su iz Fronta.
Oni su reagovali na Katnićev novogodišnji intervju koji je objavila Pobjeda.
„Pošto je u protekloj godini Milivoje Katnić obavljao više funkcija: crnogorski talik, Montezumin duh, „Cisko kid“, Herkul Poaro, major Kriger, Alfred Nobel i sestra Batrićeva, odlučio je da 31.12. bude i Deda Mraz i građanima daruje svoj „grandiozni“ intervju pod radnim naslovom F- 21. Odmah što smo primijetili u intervjuu Katnića jeste pokušaj da zvuči normalno kako bi makar za kraj godine simulirao funkciju specijalnog državnog tužioca zbog koje ga već mjesecima zovu u „Zadrugu“ i ne pitaju koliko košta“, navodi se u saopštenju DF-a.
Ubistvo sedam padeža
Kako se dodaje, izgleda da je pobratim Milivoja Katnića, Zoran Lazović, odlučio da mu ovaj intervju na osnovu zadatih teza uradi „legendarna“ novinarka Dragana Unković, inače trenutni portparol tužilaštva, poznata po tome što je u svojim emisijima počinila višestruko ubistvo svih sedam padeža, da su posle forenzičari danima bezuspješno utvrđivali ko je prvo ubijen: Akuzativ ili Genitiv, i da li je Dativ smrtno ranjen pao preko Lokativa ili je to bio Instrumental.
„Predsjedništvo DF-a razumije potrebu Mila Đukanovića i Duška Markovića da leksički i sintaksički urbanizuju serdara iz Bajramovice. Ali nikako da prihvatimo da se takav jedan epski gorostas koji se poziva na starocrnogorske običaje i junaštvo, pred odsudnu bitku sakrio iza ženske raše i čeka da prođe ofanziva kako bi stavio ordene na junačke grudi i na bijelom konju ujahao na Cetinje za Dan bezbjednosti. Pouzdano znamo da nakon objavljivanja snimka saslušanja Saše Sinđelića, Milivoje Katnić prisiljava zaposlene u tužilaštvu da idu na poligraf kako bi utvrdio ko nam je dostavio snimak“, ističe se u saopštenju.
Kako se navodi, ovoliki stepen sadizma i golootočke svijesti koji vlada u specijalnom tužilaštvu najbolji je pokazatelj da se virus „Cisko kid“ poput ebole širi institucijama i ako neko u skorije vrijeme ne nađe serum, od tužilaštva će ostati samo: „Edi mi je rekao“.
„Zato u pokušaju da ubrizgamo spasonosni serum Milivoju Katniću, za njegovo dobro, postavili smo mu samo tri pitanja, pošto smo zaključili da je deset pitanja premnogo za njega“, kaže se u sapštenju DF-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.