DF: Suzana Mugoša da objelodani pismo Saše Sinđelića u kojem traži 35.000 evra!

0

Demokratski front zatrašio je na današnjoj vanrednoj pres konferenciji, da sudija Višeg suda, Suzana Mugoša, objavi pismo koje joj je poslao Saša Sinđelić, iz zatvora u Hrvatskoj. Takođe, oni su zatražili da se Suzana Mugoša i Boris Savić, predsjednik Višeg suda, izjasne po kom osnovu je Saša Sinđelić, svjedok saradnik i pravosnažno presuđeni ubica na 21 godinu zatvora, tražio od sudije Mugoše 35,5 hiljada evra zato što je svjedočio u postupku poznatom kao „Državni udar“, protiv Andrije Mandića, Mihaila Čađenovića, Milana Kneževića i ostalih optuženih.

„Članom 128 Zakonika o krivičnom postupku, jasno je predviđeno, kako se dobija status svjedoka saradnika. Međutim, javnosti je poznato da je status svjedoka saradnika Saša Sinđelić dobio na način što mu je Milivoje Katnić promijenio identitet i on je umjesto Saše, postao Aleksandar, prihvatio sporazum o krivici, koju mu je kasnije, u julu mjesecu, 2018. nemušto potvrdila sudija Suzana Mugoša, a za to je dobila zaposlenje svog sina u Ministarstvo unutrašnjih poslova, mimo konkursa, za koga je kasnije utvrđeno da je nesposoban za službu“, kazao je Knežević.

Takođe, DF očekuje odgovor na pitanje koje su to lične veze između Suzane Mugoše, Saše Sinđelića, Borisa Savića i Milivoja Katnića.

Oni su podsjetili da je po ZKP-u jasno precizirano, da ako svjedok saradnik saopšti samo jednu neistinu iz svog života, a ne vezano samo za ono zbog čega svjedoči, automatski mu se oduzima status.

https://www.facebook.com/946505742089103/posts/3810805305659118/?vh=e&d=n

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.