DF o zapleni kokaina u Njemačkoj: Narko karteli glavna izvozna grana Crne Gore

0

Zapljenom pola tone kokaina na brodu “Budva” definitivno je zakucan i posljednji ekser u mrtvački sanduk crnogorske Prekookenaske plovidbe, saopšteno je iz DF-a.

”Istovremeno smo u vremenu pandemije i borbe sa ekonomskom depresijom koju je najavio Duško Marković ostali bez glavnog izvoznog proizvoda- kokaina. Posebno je iritirajuće saopštenje Uprave policije da su i oni učestvovali u akciji, iako je brod “Budva” pod crnogorskom zastavom isplovio iz Kazablanke u Maroku i uputio se ka luci Hamburg u Njemačkoj.

Izgleda da su u Upravi policije požurili da nam uhvate “muštuluk” kako je brod u vlasništvu Barske plovidbe sa crnogorskom posadom i pod crnogorskom zastavom zaplijenjen sa pola tona kokaina samo zahvaljujući izuzetnim naporima i samopregalaštvu Zorana Lazovića i Duška Golubovića.

Sad je valjda svakom jasno zašto je jedna od prvih popuštajućih mjera NKT-a bila otvaranje luka i dozvola za pomorski saobraćaj. Očigledno je da su na brodu “Budva” vrlo pažljivo pratili premijerski sat i ozbiljno shvatili poruku Duška Markovića da ćemo na svaki mogući način tražiti pare za plate i penzije.

Ukazujemo da vrijednost ovih zaplijenjenih 500 kg kokaina pomiješanih sa 1000 kg aktivne supstance na njemačkim ulicama iznosi minimum 300 miliona eura. A treba li uopšte podsjećati da je ministar finasija Darko Radunović prije nekoliko dana izjavio da će nam mjesečno faliti 300 – 350 miliona evra kako bi održavali državu u životu, i da je previše slučajnosti u izjavama državnih zvaničnika sa posljednjom plovidbom broda “Budva”.

Ali dosadašnja kokainska praksa režimske Crne Gore pokazala je da kad god padne jedan brod, negdje drugo prođu najmanje dva.

I uvjereni smo da su režimske patriotske strukture koje se bave transportom kokaina, i sve ovo rade isključivo zbog ljubavi prema Crnoj Gori, našle način da obezbijede prolaz u sigurne luke drugim brodovima pod crnogorskom zastavom kako ne bi kasnile plate i penzije i završetak autoputa.

Samo se nadamo da se i druge države ne dosjete da otpočnu šverc kokaina da bi ublažile krizu uzrokovanu koronavirusom, jer bi tad Crna Gora dobila ozbiljnu konkurenciju, pošto u ovom trenutku jedini imamo monopol nad morima i okeanima.

Podsjećamo javnost da je 2014. godine brod “Budva” porinuo u more aktuelni predsjednik Skupštine Ivan Brajović sa sve bijelim rukavicama poželjevši mu da dugo i dugo plovi okeanima i pronosi slavu Crne Gore. Nažalost, Ivanov brod je plovio samo šest godina, ali su njegove riječi bile proročanske, jer je jednom plovidbom od Kazablanke do Hamburga pronio slavu Crne Gore vo vjeki vjekov.

Posle još jedne režimsko kokainske afere ovog puta u doba korone smatramo svrsishodnim da se svi brodovi u vlasništvu Crne Gore prodaju, kako se ne bi nanosila šteta časnim crnogorskim pomorcima koje više nijedna brodska kompanija ne želi da zaposli, jer ih povezuju sa kriminalnim radnjama režima koji je nanio globalnu sramotu državi.

A da kojim slučajem imamo VDT-a i SDT- a pozvali bi ih da istraže i procesuiraju još jednu koakinsku aferu, a pošto ih nemamo, uvjereni smo da njemačko tužilaštvo neće ni sa kim sklapati sporazum o krivici, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.