DF o predsjedniku Višeg suda: Savić je specijalac režima

0

Iz Demokratskog fronta poručili su da je državni teror nad njima nastavljen odlukom predsjednika Višeg suda Borisa Savića da odbije zahtjev da se lideru DNP-a i članu predsjedništva DF-a, Milanu Kneževiću, odloži odlazak na izdržavanje kazne zatvora, koja je “izrečena u montiranom političkom procesu”.
“Imajući u vidu činjenicu da Boris Savić, nekadašnji sitni režimski kotorski tužilac, a sadašnji predsjednik Višeg suda, spada u posebno odabrane specijalce režima, nismo iznenađeni ovom odlukom”, saopšteno je iz DF-a.
DF je pozivao Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu koja mu je podnijeta, vezano za ovaj slučaj, i donese odluku koja će obuzdati nasilje i državni teror, i spriječiti eskalaciju krize u zemlji.
Oni smatraju kako nema sumnje da je to združena akcija Osnovnog i Višeg suda usko povezana sa strahom vlasti od kandidature Mladena Bojanića za predsjednika Crne Gore, i cilj je da se iz njegove kampanje izbaci jedan od vodećih protivnika režima.
“Opozicija je uspjela ono što vlast nije očekivala – da se sve antirežimske snage koje nisu pod kontrolom DPS-a objedine oko jednog nestranačkog kandidata, što je i bila ideja DF-a. Zato se dodatno istrajava na kažnjavanju DF-a, odnosno pokušava se, po prvi put u istoriji Crne Gore, predsjednik jedne parlamentarne političke stranke poslati u zatvor”, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.