DF: Nikola Marković radi za ANB-a i tužilaštvo protiv DF-a, neka DAN objavi fotografiju Duškove žene sa Damirom Mandićem!

DF: Nikola Marković radi za ANB-a i tužilaštvo protiv DF-a, neka DAN objavi fotografiju Duškove žene sa Damirom Mandićem!

Nakon što je takozvana afera “državni udar” doživjela potpuni fijasko, potvrdom iz Moskve da svjedok saradnik Saša Sinđelić nije boravio u Rusiji, već odmah sa aerodroma vraćen kući, očekivali smo da nokautirani SDT Milivoje Katnić i poniženi ANB uzvrate udarac tako sto će pokušati da kompromituju DF i njegove lidere. Ono što je jedino sigurno to je činjenica da je današnja naslovna strana “Dana” uređena u skladu sa željama i potrebama ANB-a i tužilaštva. Taj posao za ove dvije režimske organizacije odradio je Nikola Marković, spletkama i izdaji uvijek sklon i raspoložen čovjek, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

“I naravno, stvarni organizatori laznog državnog udara odmah su krenuli sa podvalama na račun Andrije Mandića i Mihaila Čađenovića, isforsirali neke listinge, uz isticanje vlasništva ANB nad nekim aparatima koje su koristili neki likovi ili lažni podržavaoci naše politike koji su, vjerovatno, bili zaduženi da kroz približavanje našim ljudima prate Mandića i Čađenovića. Svima u DF je poznato da se Andrija Mandić javlja na svaki poziv, a sa druge strane može da se nađe bilo ko. Možda je ove telefone, ako nijesu podmetnuti u listingu, koristio lažni novinar, lažni vozač, lažni prijatelj DF-a ili neki nedobronamjerni čovjek. Vodeći se današnjim Markovićevim pokvarenjaštvom, podmetanjem i zloupotrebom podataka tužilaštva, mogao je urednik napraviti mnogo efektniju naslovnicu – sa Slavicom Jovanović. Vlasnica Dana, a nekadašnja šefica marketinga, dodijelila je Damiru Mandiću, ubici Duška Jovanovića, nagradu za najboljeg sportistu Crne Gore, malo prije nego što je Jovanović ubijen, pa bi logikom njene novine mogla da bude sumnjiva i ona”, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, recimo, ako bi se Marković pozabavio tadašnjim njenim i Mandićevim listinzima, raspitao se da li je Damir Mandić koristio telefon registrovan na ANB, utvrdio ko je iz Dana nakon uručivanja nagrade Damira Mandića čašćavao u podgoričkim lokalima, mogao bi dati značajan doprinos ovakvoj vrsti “istaživačkog” novinarstva.

“Kakva bi tek to bila naslovnica, a ako bi se još sve to boldovalo i odabrala dobra fotografija nema sumnje da bi odmah planuo čitav tiraž. Takođe, mogao bi Marković narednih dana sastaviti sjajnu naslovnicu sa vlastitom fotografijom, i to o izvještajima tužilaštva vezano za ubistvo Duška Jovanovića i komunikaciji ovdašnjeg tužilaštva sa kolegama iz Italije, kao i njegovoj ulozi u svemu tome, jer se u tom dokumentu kaže da Komisija kojoj je na čelu Nikola Marković, a u kojoj su mu kolege policijski inspektori i vodeći ANB-ovci, pokušava da zataška istragu. Još kad bi priložio svoj listing razgovora sa ovim kolegama, mogao bi da da čitavu seriju glavnih naslova u “Danu” o vlastitoj komunikaciji sa ANB-om i policijom, stoji u saopštenju.

U konačnom, o odnosu DF i “Dana”, razlozima ovakve neprijateljske propagande protiv DF i o služenju ove novine djelovima pravosuđa koji su svojevremeno bili od velike koristi za aktuelne vlasnike “Dana”, iz te političke organizacije su najavili da će govoriti na narednim sjednicama Skupštine Crne Gore, gdje nema cenzure.

“Tamo ćemo biti u prilici da se obratimo svim onim časnim novinarima i čitaocima “Dana” i građanima Crne Gore, a posebno će o toj temi u ime DF-a govoriti Andrija Mandić, poručili su iz DF-a.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *