17. 10. 2018. - 1:39

FLEŠ

DF nije skupio 27 potpisa: Demokrate, SDP i URA ne interesuje učešće crnogorskog oficira na proslavi “Oluje”

Demokratski front je saopštio da nijesu uspjeli da skupe 27 potpisa opozicionih poslanika, kako bi se zakazala vanredna sjednica Skupštine Crne Gore povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske u zločinačkoj operaciji “Oluja”.
-Ovom prilikom zahvaljujemo se poslanicima Srđanu Miliću, Danijeli Pavićević, Goranu Daniloviću, Goranu Radonjiću, Anki Vukićević i Aleksandru Damjanoviću koji su podržali našu inicijativu. Podršku za inicijativu, kojom bi se osudio sramni čin Vlade Crne Gore i pokrenulo pitanje odgovornosti vrha režima, nijesmo dobili od stranaka Ranka Krivokapića, Alekse Bečića, Dritana Abazovića i Miodraga Lekića. Konstatujemo da pojedine stranke čak nijesu našle za shodno da makar ispoštuju građane, i objasne zbog čega je za njih neprihvatljiva ova inicijativa. Bojkot parlamenta ne može biti razlog i izgovor, jer mi nismo ni tražili da partije koje su u bojkotu učestvuju u zasijedanju, već samo da stave potpis na inicijativu, i tako omoguće da čitava javnost čuje raspravu o jednom problemu koji će definitivno određivati buduće političke odnose i sudbinu Crne Gore. O njihovom ponašanju neka sude građani, navodi se u saopštenju.
DF će svakako pronaći način da ovo pitanje aktuelizuje na prvom narednom zasijedanju parlamenta, jer, kako kažu, “ne želimo da dozvolimo, zbog svojih predaka i potomaka, da zbog izdaje vrha režima ostane sramota na licu Crne Gore”.
-Skandal u Kninu pokazao je da za Crnu Goru postoje dva puta – da, kao u ovom trenutku, bude okupirani protektorat i kolonija, ili da podigne glavu, drži do sebe i svog dostojanstva, i do svojih istorijskih prijatelja i saveznika, navodi se u saopštenju.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *