DF neće učestvovati u nametnutim podjelama

0

Predsjedništvo Demokratskog fronta smatra da po pitanju Kosova i Metohije ne postoje „sukobljene strane“, već samo mišljenja odgovornih institucija srpskog naroda u tom važnom državno-političkom pitanju Srbije i Crne Gore, navodi se u saopštenju.
“Shodno tome, nije moguće zauzimati strane, na način koji bi rado vidjeli naši neprijatelji, nedobronamjerni mediji i strane agenture, jer su patrijarh SPC, mitropolit MCP i predsjednik Srbije najodgovorniji za slogu i budućnost ovih prostora. Zato DF ne pristaje da učestvuje u bilo kakvoj nametnutoj podjeli koja može imati nesagledive posledice po našu Crkvu i odnose duhovne i svetovne vlasti. Nije teško prepoznati cilj zlonamjerne kampanje da se vjerujući ljudi u Crnoj Gori natjeraju da biraju stranu i učestvuju u urušavanju vlastitoga bića i vlastite Crkve. Demokratski front iskazuje poštovanje svima onima koji stoje na braniku Otadžbine, zato što smo i u našem programu zapisali da ćemo odmah nakon preuzimanja vlasti ukinuti najsramniju odluku u istoriji crnogorskih vlada, o priznanju lažne države Kosovo, navodi se u saopštenju.
Iz DF-a obavještavaju građane Crne Gore da će u subotu 13. januara, sa početkom u 20 časova, organizovati 20. jubilarni svečani doček Pravoslavne Nove godine na centralnom gradskom trgu u Podgorici. “Podsjećamo javnost da je 13. januara 1998. godine ispred Skupštine Crne Gore, u organizaciji tadašnje Socijalističke narodne partije i Srpske narodne stranke, organizovan prvi javni doček Pravoslavne Nove godine na otvorenom. Za subotu smo pripremili bogat muzički program, pa pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže, kako bismo u slozi i ljubavi zajedno dočekali Novu godinu”, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.