DF: Incident organizovale prapolicijske snage, vratićemo redarsku službu

0

Demokratski front saopštio je da nije u redu da u pojedinim medijima, pored svega navedenog, centralno mjesto, kada je sinoćna proslava u pitanju, zauzima jedan mali incident koji se dogodio na bini kada je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić čestitao Novu godinu ispred organizatora dočeka i pozivao prisutne na litiju do Hrama Hristovog Vaskrsenja.
Df, takođe, procjenjuje da je važno napomenuti da su nedavnim, poslednjim izmjenama Zakona o javnim okupljanjima zabranjena obezbjeđivanja skupova od strane redarske službe koju formiraju organizatori već svu odgovornost i obavezu za obezbeđivanje skupova tim zakonskim rešenjem preuzela je policija. “Upravo zbog toga što je zbog novih izmjena zakona DF morao da rasformira svoju sjajnu redarsku službu je i bilo moguće da sinoć dođe do onog incidenta, za koji osnovano sumnjamo da je organizovan i planiran od strane parapolicijskih snaga. Redarska služba DF-a, koju su činili bivši oficiri i podoficiri Vojske Jugoslavije, podsjećamo,osnovana je nakon incidenata 24.oktobra 2015.godine, i obezbjeđivala je ogroman broj skupova na kojima je bilo na desetine hiljada građana, između ostalog i dva dočeka Pravoslavne Nove Godine, a da ni na jednom od tih skupova nije zabilježen ni najmanji incident. Prije svakog od tih skupova, poštujući tadašnju važeću zakonsku proceduru, policiji je uredno dostavljan spisak redara koji obezbjeđuju dati skup kao i lica koja rukovode tom formacijom. Izmjene Zakona o javnim okupljanjima su i pokrenute sa namjerom da se Redarska služba DF-a koja je obezbjeđivala skupove profesionalno i pouzdanije nego policija ukine ili u suprotnom ako nastavi da profesionalno radi povjereni posao proglasi i predstavi kao paravojna formacija DF-a”, navodi se u saopštenju.
Posle sinoćne pokazane nemoći policije da obezbjeđuje javni skup DF-a i spriječi nimalo slučajan incident, jasno je da od iste ne možemo očekivati da se obračuna sa organizovanim kriminalnim grupama u Crnoj Gori, ni da omogući dosledno poštovanje zakona.
“Zbog neprofesionalnog obavljanja posla od strane policije, DF obavještava javnost da će brigu o bezbjednosti naših skupova ubuduće ponovo voditi naši aktivisti. Još jednom čestitamo svim pravoslavnim građanima Crne Gore srećnu Novu 2018. godinu”, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.