DF: Hitno oslobodite Mitropolita, sveštenike i vjerujući narod!

0

Demokratski front traži hitno oslobađanje Mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija, zarobljenih sveštenika kao i drugih vjerujućih ljudi, iz CB u Podgorici. Njihovo privođenje i zadržavanje je duboko nemoralan i neljudski, pa tek onda protivustavan i protivzakonit čin.

Koristeći trenutnu situaciju za kršenje Ustava i zakona bez prethodnog uvođenja vanrednog stanja, režim otvoreno sprovodi diktaturu i prvo što su napali je naša Crkva odnosno njen najznačajniji jerarh u Crnoj Gori. To pokazuje da režim koristi ovu situaciju da učvrsti svoj nedemokratski, totalitarni i diktatorski način vladavine.

Dok predsjednici opštinskih odbora DPS-a sjede u zatvorenim kafanama bez posledica, njihovi poslanici i predsjednici opština u kojima su oni na vlasti slobodno šetaju u grupama od po desetak ili dvadesetak ljudi i prave sebi reklamu davajući novac i pakete pomoći svojim pristalicama, dotle se hapsi crkveni velikodostojnik i uskraćuju mu se sva prava koja mu pripadaju.

Proći će ovo vrijeme virusa koje je unijelo strah u Crnu Goru a tada će se sve ove režimske zloupotrebe staviti na dnevni red ukupnog preispitivanja u našoj zemlji. Najsramnije stranice tih zloupotreba su ispisane upravo prema SPC i opozicionim liderima.

Ne brukajte se dodatno režimlije nego što prije iz vaših policijskih stanica puštajte na slobodu našeg Mitropolita i druge privedene ljude.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.