DF: “Heroji” ljekari DPS-a primaju po nekoliko hiljada evra plate, imaju firme i voze skupocjena auta!

6

Uvođenjem neformalnog vanrednog stanja DPS je ustvari otpočeo redovnu izbornu kampanju u kojoj neustavne mjere i uredbe koje su proglasili za sve građane jedino ne važe za njih koji su ih donijeli, rečeno je u DF-u.

”Tako smo ovih dana bili svjedoci kako je predsjednik OO DPS Vukota Stanišić u centru Danilovgrada u jednom kafiću organizovao partijski kružok po direktivi Zorice Kovačević, koja ne bira sredstva ne bi li svojim ekstremizom na poslaničkoj listi istisnula novi talas žena u DPS-u.

Takođe smo dobili informaciju da je danas predsjednik opštine Kolašin Milosav Bulatović posjetio sela Dragovića polje i Ljevišta, okupio dvadestak ljudi, bez socijalne distance, kršeći svaku mjeru i uredbu, nastavio izborne aktivnosti DPS-a u vremenu korone.

Naravno, ni policija ni tužilaštvo nisu procesuirali Vukotu Stanišića i Milosava Bulatovića, jer tužilaštvo isključivo funkcioniše po zakonima DPS-a.

A u međuvremenu se protivustavno hapse i procesuiraju građani među kojima su astmatičari, dijabetičari, predstavnici opozicije, i čija je jedina krivica što udišu vazduh suprotno mjerama koje je uveo NKT.

Zatvori su nam puni “neposlušnih” građana dok funkcioneri DPS- a krstare pustom Crnom Gorom uz partijski pečat i direktive organizujući predizborne aktivnosti. Ali ono što predstavlja klasičnu zloupotrebu pandemije koronavirusa jeste objavljeno IPSOS – ovo istraživanje uz navodnu podršku Unicefa, u kojem se brutalno promovišu nove- stare zvijezde DPS-a.

Ne znamo kako su anketari Ipsosa uspjeli da urade istraživanje ako je NKT uveo socijalnu distancu i zabranu odlaska u porodične kućei stanove, ali želimo da ih javno pitamo kojim su se parametrima služili u svom istraživanju.

Tako je po istraživanju Ipsosa Boban Mugoša, dugogodišnji odbornik DPS-a i direktor Insituta za javno zdravlje ocijenjen kao najpopularnija javna ličnost. Zato želimo da dobijemo odgovor da li su anketari Ipsosa upoznali građane sa činjenicom da Boban Mugoša prima platu od 3.400 evra, a da je njegova supruga Ljubica Mugoša vlasnica privatne zdravstvene ustanove “Dijagnostika”, koju je otvorila sa bivšim direktorom IJZ- a Zoranom Vratnicom, a kojeg je na funkciju direktora upravo naslijedio Boban Mugoša. Veoma je simptomatično da “Dijagnostika” pruža iste usluge iz oblasti biohemije i mikrobiologije, koje bi trebalo da pruža i Institut za javno zdravlje Bobana Mugoše, a koji je prije desetak dana ponovo izabran na funkciju direktora.

Takođe je zanimljivo da “Dijagnostika” supruge Bobana Mugoše izdaje i ljekarska uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti, što bi u sistemu javnog zdravstva trebalo da rade i naši domovi zdravlja. Da li u slučaju porodice Mugoša postoji konflikt interesa i zloupotreba službenog položaja ostavljamo građanima da procijene.

Drugi na Ipsosovoj listi popularnosti je član predsjedništva DPS- a Jefto Eraković koji obavlja funkciju direktora KBC – a. Gospodin Eraković ima mjesečnu platu 5.000 evra, a na ime članstva u CANU, raznih odbora i konsultantskih usluga dodatno prihoduje još 16 000 evra. Za zasluge u oblasti zdravstva od države je dobio stan od 90 kvadrata, a vlasnik je BMW – a X1 iz 2018. godine čija je tržišna vrijednost 40.000 evra. Inače je gospodin Jevto Eraković bio i ostao glavni čovjek Milana Roćena za dovođenje glasača DPS- a iz Novog Sada, što ga je i preporučilo za sve partijske i državne funkcije u kojima itekako uživa.

Ovo su samo dva primjera heroja DPS-a koje promoviše IPSOS, a koji su zasijenili na stotine časnih doktora i medicinskih radnika koji se goloruki svakog dana bore protiv pandemije, a čija imena se nikad neće pojaviti na konferencijama za štampu NKT- a, jer ne glasaju niti podržavaju DPS.

Podsjećamo javnost da je prosječna plata doktora opšte prakse oko 550 evra, a doktora specijaliste oko 700 evra. A koliko je Ipsos uzeo za ovo “nezavisno” istraživanje možemo samo da zamislimo, stoji u saopštenju.

6 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Ima se, moze se!.
  30 godina mukotrpnog rada mora nekada i da se isplati.
  A sta mislite koliko narod mora kasnije da odradi za njihove tesko stecene penzije?

  11
  1
 2. Buka komentariše

  Boga mi Nije im lose..mada sam naslov me skoro iznenadi..Vidj,reko naivno…Df kritikuje Cestito Svestenstvo,Popove presvijetle..skoro istovjetan opis..Pare..Mnogo Para..Auta Preskupaa…izvinite..morao sam ovo Iznenadjenje Za Malo,podijelit…

  6
  8
 3. Ana komentariše

  Tako vam i treba kad neumijete da se pobunite,dabogda vam dps vladao jos 100 godina.veliki pozdrav iz demokraskog luxemburga

  2
  1
 4. Cg.n.n komentariše

  Dfovce samo kritikuju i placu za vlascu koju samo mogu da sanjaju…mada im se ni u snu neda ..a navikli su samo da ktitikuju..a ko su oni?ne priznaju drzavu..a hoce da blate….mozda im vucko da malo para da prezime posto im Milo malo daje

 5. Cg.n.n komentariše

  Ima li iko da valja ovim dfovcima? U redu ne valja im Milo ne valja im Dusko .ne valja im krivokapic.ne valjaju hrvati .ne valjaju turci.ne valja im Crna Gora. Evo recite posteni ljudi jeste li ikad culi da oni nesto pozitivno progovore? Medo i mandic prosto nemaju intelegencije da svate da nikad ne mogu da dodju do vlasti.vjecito placu.zale se…vucko im da po malo za dzeparca.od Drzave Crne Gore koju ne priznaju isto dobijaju plate..zasta pitam se? Moze li iko realan da zamisli da oni vode drzavu?ljudi..da bi neko vodio drzavu mora da se rodi i da ima klikera..ne mogu ja koji sam do jucer cuvao ovce oko savnika odma u fotelju. .moram prvo da se okupam….

  2
  4
 6. Mrkel komentariše

  U Dijagnostiku ti sve zavrse odmah samo je tvoje da platis nema cekanja

  2
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.