Detalji o brodu “Budva”: Ivan Brajović kumovao plovilu na kojem je nađen kokain!

0

Sadašni predsjednik Skupštine, a tadašnji ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, sa predstavnicima „Barske plovidbe“ kumovao je brodu “Budva” u kojem je danas pronađeno 500 kilograma kokaina.

Ovaj brod projektovan je u skladu sa svim međunarodnim standardima, nosivost mu je 36 000 brt, dužina 180 metara, širina 30 i gaz 10 metara.

Po riječima ministra Brajovića riječ je o takozvanim „zelenim“ brodovima koji imaju manju potrošnju goriva i po svim karakteristikama nalazi se u samom svjetskom vrhu brodova tog tipa i tonaže.
Ministar je tada dodao da je ovaj posao jedan od najboljih pokazatelja kvaliteta saradnje sa NR Kinom. Ekonomska saradnja između dvije zemlje biće još bolja kada se započne realizacija i drugih infrastrukturnih projekata, u prvom redu gradnja prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare.
Predstavnici vlasti na “Budvi”
„Budva“ je, kako je Vlada objavila na svom sajtu, već četvrti brod koji će viti crnogorsku zastavu i koji je naša zemlja pod povoljnim aranžmanom sa Poly grupom gradila u Kini, čime veoma uspješno ide u obnovu svoje pomorske flote.
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.