Demokrate iskrena opoziciona iskra

0

Jedna od najmlađih i najperspektivnijh stranaka na crnogorskoj političkoj sceni, Demokratska Crna Gora, formirana je 2015. godine kao rezultat težnje njenih osnivača da se suprotstave partijskom jednoumlju, koje je Demokratska partija socijalista (DPS) nastojala da nametne uspostavljanjem prikrivene kontrole nad tadašnjom crnogorskom opozicionom scenom.

Kako emisari lidera DPS Mila Đukanovića nisu birali metode, niti štedjeli sredstva za postizanje tog cilja, došlo je do posrnuća pojedinih lidera tadašnje opozicije. Navedeno je prepoznato od strane mladih i perspektivnih političkih aktivista, koji su procijenili da je neophodno formiranje nove i nekompromitovane opozicione strukture, čiji lideri motiv za bavljenje politikom ne bi pronalazili u ostvarivanju sitnih ličnih interesa i „skupljanju mrvica ispod stola“ Mila Đukanovića, već bi svoje angažovanje zasnivali na iskrenom porivu za promenu pogubnog apsolutističkog i kriminalnog režima.

Ova grupa časnih, dostojanstvenih i poštenih rodoljuba je donijela odluku da pod vođstvom mladog i energičnog lidera Alekse Bečića formira novu partiju, čije strukture neće podleći pritiscima i korupciji, već će dosledno poštovati sve principe u koje vjeruju i za koje se bore.

Na ovaj način formirana Demokratska Crna Gora je odmah bila prepoznata od drugih iskrenih boraca za dobrobit i prosperitet, usled čega su se veoma brzo omasovili i privukli brojne kvalitetne i konstruktivne kadrove, zahvaljujući čemu su se pozicionirali kao jedan od ključnih faktora na političkoj sceni Crne Gore i jedan od najznačajnijih stožera okupljanja opozicije.

U skladu sa svojom idejom aktivnog pružanja otpora pogubnom djelovanju aktuelnog crnogorskog režima, Demokrate su otpočele sa bojkotom, od strane Đukanovića obesmišljenog, rada crnogorskog parlamenta, dok su tokom dosadašnjeg perioda organizovali i sproveli niz drugih političkih aktivnosti i kampanja, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu, kojim su u bitnoj mjeri uzdrmali sada već odlazeći diktatorski režim.

Imajući u vidu da su se Demokrate dokazale kao ozbiljna i državotvorna partija, čiju demokratsku i građansku opredijeljenost jasno ilustruje okolnost da su i oni njeni funkcioneri koji nisu pravoslavne vjere među prvima javno podržali i priključili se litijama organizovanim od strane njihovih sunarodnika, braće i sestara, u cilju odbrane svetinja i nacionalnog porekla, te svrgavanja antidržavne okupacione vlasti.

Demokratska Crna Gora, koja predstavlja spoj mladosti i iskustva, te svakako jednu od najuticajnijih i najperspektivnijih političkih snaga, ostvaruje veoma uspješnu, iskrenu i sadržajnu saradnju sa ostalim patriotskim snagama, političkim strankama i organizacijama, čime vrši koncentraciju i usmjeravanje nove energije neophodne za dugo očekivane demokratske promene u Crnoj Gori, odnosno uspostavljanje legitimne narodne vlasti, koja će spasiti državu iz kandži kriminala i izvesti je na put razvoja i prosperiteta, te biti prihvaćena kao respektabilan i ravnopravan sagovornik svih značajnih političkih faktora na međunarodnoj sceni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.