Demokrate: Danas je dan tuge, opomene i stradanja nevinih

14

Danas je 24. mart. Dan tuge i opomene. Tuge, jer je dan sjećanja na nevino stradale, među kojima je bilo i maloljetnih žrtava, ali i dan opomene da se svi problemi i konflikti, naročito oni međunarodnog karaktera, moraju rješavati isključivo mirnim putem, poručili su iz Demokratske Crne Gore povodom 22. godišnjice od početka NATO bombardovanja.

“Današnji dan je tragično, time i jasnije i ubjedljivije svjedočanstvo da onda kada nema mira, ne stradaju nosioci procesa koji dovode do sukobljavanja, nego stradaju nevini, nerijetko i najneviniji među njima – djeca”, saopštili su oni.

Prema njihovim riječima, iz tog razloga i ističemo, uporno, kako je mir najuzvišenija civilizacijska vrijednost, najznačajnija tekovina našeg istorijskog trajanja, na čijem trajnom uspostavljanju jedino ima smisla raditi jer je mir ono što obezbjeđuje stalni prosperitet umjesto stalnih nazadaka.

“Sigurni smo da je to poruka koju nam, posredstvom današnjeg datuma, istorije upućuje i da je zalaganje za izgradnju mira upravo ono što dugujemo i nedužnim stradalnicima”, zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

14 Comments
 1. Dragan komentariše

  Smije li aleksa rec osudjujem nato zlocin. Ne, ovo su limunada fore

  23
  1
  1. Igor komentariše

   Ipak su se radi glasača Srba oglasili. I Krivokapić vrlo iznenadjujuce oštro. Bogu hvala. Od izdajnika ne očekujemo ,od ure takodje, samo je jedan precutao, ali nećemo mu mi. Nasrnuo na Vukšica a ne osudi nato bombardovanje. Do juče ga podržavasmo. Sve se prašta ovo ne . Jer ovo je i atak na CG bio ne samo na Srbiju

   17
   3
   1. tako stoje stvari komentariše

    A što ti braniš Vukšića, ne razumijem ? Vukšić je Krivokapićev problem a ne DF-ov a ti se deklarisa kao otvoreni DF, ako se ne varam ?

    4
    6
    1. kuca komentariše

     Imate li vi Demokrate zastidja?Kako vas nije sramota prvo ste potpisali vjernost NATO fasistima a sad nekome drzite govore vi nemate pravo da govorite jer je vasa vjernost na strani onih koji bacaju bombe po ljudima i to zovu “milosrdni andjeo”.A vi za glasove kad vam trebaju “referendum i tacka”a poslije izbora “NATO i tacka” .Bolje da sutite ko kurve iz URA koje ce slaviti laznu mjesnu zajednicu Kosovo a osudjivati dan Drzavnosti Republike Srpske. Sve je to fasizam.

     34
     1
    2. Igor komentariše

     Ne branim ja nikog ali na dan današnji zna se sto je prioritet. A uz DF naravno uvijek. DF i Andrija i Milan su osudili kao prave patriote a i Nebojsa ce u toku dana. Nemoj advokat bit ovdje dežurni. Ja sam naglasio da se trebalo oglasiti za NATO zločin prvo . A i ne tako žestoko osudjivat ovoga kao raško , jer raško i DF ne idu zajedno nikako. Batalimo prepucavanja. Svako iznosi mišljenje i zapažanje ,sto je problem. DF je deklarisan kao protivnik nato i zato i zbog Srpstva uvijek uz DF

     14
     1. tako stoje stvari komentariše

      Brate, naravno da se zna šta je prioritet danas, apsolutno saglasan. Trebao se AMedo oglasiti što se mene tiče odavno apropo agresije NATO-a.

      A što se tiče Vukšića…apsolutno je oportuno i politički oportuno podržavati nekoga ako je prekršio neku proceduru ili zakon. Tu DF po meni treba da bude pragmatičan, ako si prekršio zakon, proceduru, molim lijepo…neka Zdravko imenuje drugog, njegov problem.
      Političko samoubistvo bi po DF bilo, ući u sukob, konfrontaciju sa interesima NATO, za račun drugoga, za račun Krivokapića, braniti njegovog čovjeka a koliko juče, on je lično govorio, kako ih taj NATO neće u njegovoj vladi, bi on. I sad bi trebao da DF zakrvi sa ambasadama, zarad toga što je njegov čovjek nešto pogriješio…sad mu je dobar DF, kad treba da ga brani od Raška i Dritana.

      To je moje mišljenje, ne advokatišem nikom, polemišem malo…

      @ Kuca

      Ti to meni da sam ” demokrata ” ? Pa ja ih očima ne mogu gledat… 🙂

     2. Igor komentariše

      Tako stoje stvari apsolutno saglasan, 90%. Samo nemoj vise molim te da moje neupitno ZA DF dovodis u pitanje jer ovo sve cita I zna I nato I stara I nova udba I znaju sve I o meni I tebi.. Bratska ruka od mene. 👍Sloga, I uvijek uz DF Al danas je dan sjecanja

     3. tako stoje stvari komentariše

      Saglasan, apsolutno brat moj 🙂

      A ovi što čitaju, neka nastave da čitaju, nemam problem sa tim…učen sam i tako živim – krivo sjedi pravo zbori ! A nije zalud napisana ni ona mudra jednog od najvećih Srba Meše Selimovića: ”Boj se ovna, boj se govna, a kada ću živjeti “… be treba se plašiti čovjek da slobodno ispoljava svoje mišljenje, politički stav i nacionalnost, tako ja razmišljam…pozdrav !

  2. Realan komentariše

   NE CASTIMI NE SMIJE A EIJEC ZLOCIN MORA DA NADJE MJESTO PA I U OVIM DEMAGOSKIM I ISPRAZNIM SAOPSTENJIMA ALEKSINIM ZA KOJEG JOS EVO NE ZNAMO NI KOJOJ NACIJI NI KOJOJ IDEOLOGIJI PRIPADA.,,ne znamo sto smo je nasa nacija,, BRZO CE MASKE POCETI DA PADAJU KAD SKUPSTINA POCNE INTENZIVNO DA USVAJA ILI NE USVAJA PREDLOZENE ZAKONE.

  3. Mila komentariše

   Aleksa je najveca prevara za Srpski narod Srbi ne glasajte Aleksu pogani ce biti od Mila za Srbe.

 2. Ja komentariše

  Majku im zločinačku jebem ,od jasenovca pa na ovamo.zapadni zločinci.može li se čivek prisjetiti svih njihovih nedjela.sjeme im potrlo svima

  17
 3. Dragan komentariše

  Kako bosnjaci na dan sjecanja svi ka jedan, mi se ovdje kao evo Demokrate stidno “sjecamo” a kad je srebrenica prvi ste I jako. Svi Pravoslavni Srbi I Crnogorci ovo da osude I tretiraju kao ubijanje naroda I atak na svoju drzavu

  14
  1. kuca komentariše

   Tako je.

 4. Ivi komentariše

  Al im bilo milo da postave Bonstil bazu. Siledžije i lopovi. Kako sad kradu sirisku naftu na tu jadnu državu. A onaj pada uz stepenice, ne pomažu pare, istrulilo gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.