Danijela Pavićević (SNP) za Borbu: Spriječiti amnestiranje kriminalaca nije prekid bojkota

0

Poslanica SNP-a Danijela Pavićević pozvala je danas opozicione poslanike da se izjasne da li će podržati amandman na Predlog zakona o amnestiji, kojim je predviđeno da od pomilovanja budu izuzeti počinioci najtežih krivičnih djela. Ona je za Borbu kazala da “nije remećenje bojkota da svi zajedno spriječimo DPS da, koristeći našu političku odluku o bojkotu, na mala vrata provuče ovakav zakon i pomogne mnogim izvršiocima najtežih krivičnih djela, medju njima i Svetozaru Maroviću i to bez mnogo priče”.
-Pokažimo odgovornost i zbog jezivih poruka koje bi se poslale cjelokupnoj javnosti izglasavanjem ovakvog skandaloznog zakona, rekla je Pavićević.
Poslanici parlamentarne većine predložili su zakon o amnestiji kojim je predviđeno da se oslobađaju od izvršenja četvrtine kazne zatvora lica koja su pravosnažno osuđena za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i ona koja su osuđena stranom presudom koja su izvršava u Crnoj Gori.
Ona je, prije formalnog podnošenja amandmana, zatražila podršku poslanika opozicije i pozvala ih da se izjasne da li podržati taj amandman.
“Pitanje bojkota je politička stvar, a pitanje amnestiranja teških krivičnih djela je od opšteg društvenog značaja“, navela je Pavićević.
Ona naglašava da je insisitranje na bojkotu kod ovakvog zakona „samo alibi za pružanje pomoći kriminalcima i njihovim nalogodavcima“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.