Danijela Pavićević ekskluzivno za Borbu: Jokoviću, amnestiranje Duškovog ubice je više od politike

0

Poslanica SNP-a Danijela Pavićević, u ekskluzivnoj izjavi za Borbu, poručila je predsjedniku Vladimiru Jokoviću da je zakon o amnestiji osuđenih lica, među kojima i Damira Mandića, “mnogo više od politike”.
“Pitanje ovog zakona je od opšte-društvenog značaja. Njegova najava je dobar povod da mnogi pokažu svoja lica.
Zato imam poruku za Jokovića: Ovo je mnogo više od politike”, poručila je Pavićević u izjavi za Borbu.
Partija koja je nastala kao narodni bunt protiv šverca i kriminala, kako ona dodaje, danas doživljava da “neko u njoj bude na posljednjoj liniji odbrane od ovih pošasti koje izjedaju crnogorsko društvo”.
Ona će zajedno sa poslanikom i kolegom Srđanom Milićem u parlamentu podnijeti amandmane, kojima traže da se ne mogu amnestirati osuđeni za teška krivična djela.
„Kada smo se odlučili da ne ćutimo, kada je ovaj Zakon u pitanju, moramo prisustvovati i Odboru i plenumu, kada ovo bude na dnevnom redu. I ne samo to, ja pozivam i sve poslanike opozicije da toga dana budu tu, da ne dozvole da se jedan ovakav zakon izglasa“, kazala je Pavićević.
Glavni odbor SNP-a na prvoj narednoj sjednici odlučiće da li će i na koji način sankcionisati poslanike Srđana Milića i Danijelu Pavićević zbog njihove odluke da, mimo znanja vrha partije, privremeno prekinu bojkot parlamenta.
To je Pobjedi kazao Vladimir Joković, predsjednik SNP-a. Joković nije precizirao kada će se sastati Glavni odbor, ali je kazao da će potez Srđana Milića i Danijele Pavićević biti tačka dnevnog reda.
“Ne mogu ja da predlažem sankcije za njih, već o tome odlučuje Glavni ili Izvršni odbor. Tu tačku ćemo uvrstiti u dnevni red i kako većina bude htjela, tako će biti”, rekao je Joković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.