Danas Međuvladine konferencija Crne Gore i EU: Dobijamo li IBAR?

0

Međuvladina konferencija Crne Gore i Evropske unije (EU), na kojoj bi trebalo da bude usvojen Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima vladavine prava (IBAR) biće održana danas u Briselu.

Ambasadori država članica Evropske unije (EU) odobrili su Zajedničku poziciju EU za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Crnom Gorom.

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji rekao je ranije da je snažna posvećenost Crne Gore ubrzanju reformi u vezi sa EU dovela do dugo očekivanih rezultata.

„Radujemo se Međuvladinoj konferenciji 26. juna kako bismo prešli na sledeću fazu procesa proširenja: postavljanje mjerila za zatvaranje“, naveo je Varhelji.

Premijer Milojko Spajić, kazao je da se još jednom pokazalo da su posvećeni rad i iskreno zalaganje put do najboljih rezultata i da ne postoje prepreke ako se ima zajednički cilj kome se stremi.

On je rekao da će Crna Gora dobiti završna mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24 , što znači da može početi da priprema i ostala poglavlja za zatvaranje.

„Dakle, IBAR je tu. Čeka nas ogroman posao. Do kraja godine potrebno je zatvoriti što više poglavlja“, rekao je Spajić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.