Dajković Leposaviću: Ministre, ne odustaj, ostani Srbin!

3

Piše: Vladislav Dajković, politički aktivista

Imajući u vidu da od nove vlasti, pa samim tim i Vlade, nisam imao apsolutno nikakve koristi, niti sam tu korist tražio, smatram da imam pravo da objektivno sagledavam i analiziram situaciju, ili, bolje rečeno – političku krizu, u kojoj se nalazimo.

Jedan sam od mnogih koji su dali skroman doprinos da dođe do toliko sanjanih promjena, ali nisu tu promjenu i osjetili u ovoj ‘’osvježenoj’’ crnogorskoj realnosti na koju smo, kako neko reče, morali svi da se naviknemo.

Nažalost, nije bilo potrebe za novim navikama, jer se ništa značajno nije promijenilo. Milo je i dalje na slobodi, iako cijeli život kličemo da je lopov. Sudstvo, tužilaštvo, pa i policija – i dalje su u njihovim rukama. Mafija i dalje čvrsto stoji na svojim pozicijama. Riječju: Sve je isto.

Tek pokoji Srbin je našao posao, i to na jedvite jade i uz etiketu da je – uhljeb, kako to primijeti Premijer nedavno, očito nemajući u vidu da Srbi uglavnom nisu baš imali privilegiju da od države dobiju stan i posao, kao, gle slučajnosti – on. O običnoj srpskoj sirotinji koja je tabane gulila, suzavce gutala i jačinu pendreka tijelom testirala – bolje da i ne govorim.

Utjehu i zadovoljstvo nismo pronašli ni u spoljnoj politici Vlade koja je ostala nepromijenjena i ni za milimetar nije odstupila od one Milove: Lažna država Kosovo je i dalje naš dragi susjed i partner, sankcije Rusiji i dalje na snazi, prijatelji iz NATO-a prerastaju u braću, a Srbija i dalje, sudeći po epizodi Ambasadora Božovića – zli neprijatelj.

Jedina svijetla tačka nove Vlade bio je dvojac Bratić – Leposavić koji su svojim govorima, ponašanjem, pa i djelima predstavljali onu malu iskru srpske slobode – slobode do koje su, u najvećoj mjeri, doveli upravo – Srbi.

I šta se desilo? Pa valjda ono na šta smo navikli: Otkud nam pravo da budemo da budemo obrazovani, pametni, hrabri, svoji, pa još i Srbi? Ne može. Ne ide. Ne biva.

Srebrenica nije uzrok Leposavićeve smjene, ona je samo povod. To što je on, na akademski i stručan način, rekao ono sto misli cijeli srpski narod koji je, ponoviću, ustoličio i samog Krivokapića je samo eho narodne volje, a nikako njegov proizvoljan, a još manje drzak stav.

S druge strane, ako se Krivokapić u slučaju Srebrenica poziva na presude Međunarodnog suda, kako to da se onda – dok čestita praznike lažne države Kosovo – ne pozove i na međunarodnu rezoluciju 1244 koja svojom formom decidno kaže da je Kosmet neotuđivi dio Republike Srbije?

Ili da gromkim glasom, kako samo on to zna, osudi agresiju NATO pakta na našu zemlju koja je protivna svim rezolucijama Savjeta Bezbjednosti? Dakle, nešto očigledno ne štima, a, opet očigledno, ima veze samo sa Srbima.

I baš zato Leposavić ne smije odstupiti. Ako on padne, pašće i posljednja brana srpskog naroda u Izvršnoj vlasti. Srbi više ne smiju pristajati na ustupke, jer su nas upravo ti ustupci doveli do pozicije da smo nepodobni da učestvujemo u vlasti, čak i kad tu vlast osvojimo.

I zato, Ministre, ne odustaj. Ne povlači se. Ne izvinjavaj se. Ne pravdaj se. Budi postojan. Budi Dostojan. Čvrst. Ponosan. Gord. Budi ono sto jesi.

Ne daj se pasijim sinovima. Ostani Srbin i drži se srpski!

3 Comments
 1. Zdravko Stanišić komentariše

  Ti onakvom čovjeku da kažeš da ostane Srbin, bjedo jedna mala, karijeristička. Kad njegovo ime izgovaraš stani mirno. Promijenio si partija više no čarapa, propinjao si se na prste u Nikšiću u poslednjem redu DF, tražiš da uletiš na mjesto bivšeg ti druga Marka, a ista ste roba. Leposavić je nešto najbolje što se dogodilo Srbima iz Crne Gore od vremena Broza. Čist ko suza, briljantnog uma, nepotkupljiv, dobar čovjek. Nadajmo se u Boga svevišnjega da će biti na čelu naroda srpskog na sledećim izborima. Puške u soške ničija vojsko.

  2
  2
 2. Milos komentariše

  Dajkovic je pravi Srbin. Spreman da se uhvati u kostac sa svim izazovima. Cesto gostuje na hepi televiziji rame uz rame sa najvecim srpskim umovima. San svake Srpkinje jer je mlad, lijep i nepotkupljiv

  2
  1
 3. Kontra revolucija komentariše

  Bravo, znaci ima još ponekog koji je za rod svoj !.
  U pravom smislu Srbi za Srbe !.
  Leposavic ne sme da da ostavku !.
  Ne ruši se svaki bedem !.
  Srušenih imamo i previše !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.