Dačić: Pitajte vlast u Crnoj Gori kako je Marović stigao u Beograd

2

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da ne može da odgovori precizno na pitanje da li ce Srbija izručiti Svetozara Marovića Crnoj Gori.

Dačić je odgovarao na pitanja na konferenciji za novinare organizovanoj nakon potpisivanja Budvanske deklaracije u okviru četvrtog Foruma Strategije EU za Jadransko jonski region (EUSAIR) i druge zajedničke Konferencije Foruma Jadransko-jonskih privrednih komora, gradova i univerziteta Jadransko jonske regije, koji se održava u Bečićima

“Imam samo informaciju od ministra unutrašnjih poslova da Marović nije dobio srpsko državljanstvo, čak nije ni aplicirao. O svemu ostalom kao i ovom drugom slučaju Branke Milić u srpskoj ambasade, rade naša ministarstva pravde i unustrašnjih poslova. Srbija ima obavezu da pomaže svojim građanima i pripadnicima srpskog naroda koji žive van Srbije, imajući u vidu želju da gradimo bolje odnose sa Crnom Gorom. Sada nemam novih detalja o Maroviću”, kazao je Dačić.

Upitan da li ćemo čekati putnu infrastrukuturu da bi izručili Marovića iz Beograda, Dačić je kazao da on ne zna ni kako je Marović došao u Beograd.

“To pitajte vaše vlasti, nemojte da me pitate mnogo kada sve znate”, kazao je Dačić.

“Srbija i Crna Gora su najbliže države, bliski narodi, možemo da živimo u dvije države, samo što nikada u istoriji nikada nismo bili da budemo neprijatelji“, kazao je Dačić.

Dačić o “Državnom udaru”

Zamoljen da prokomentariše izjavu jednog od lidera DF Milana Kneževića da očekuju da zvanični organi Srbije zaštite svoje državljane koji očekuju presudu, jer prolaze golgotu, Dačić je kazao da o tome ne može da govori, jer ne zna kakva će biti presuda.

“Poštujem prezumciju nevinosti, pa cemo kasnije sa vidimo, ako se neko obrati našim organima”, kazao je Dačić.

Pojasnio je da je ministarstvo na čijem je čelu samo prenosi informacije do kojih dolazi nadležnim državnim organima Srbije.

“Ponavljam još jednom, a to je opredjeljenje predsjednika Vučića, a i ovdašnjih državnih organa, koliko sam shvatio, da se trudimo da i ako postoje neke razlike ili problemi da se kao prijatelji ophodimo prema tome, i budemo jedni prema drugima dobronamjerni, a istovremeno zaštitimo svaki pojedinačni interes”, kazao je Dačić i dodao:

“Da vam kažem iskreno, ja nisam iz Crne Gore i to je možda i dobro, jer ima mnogo onih koji su u Beogradu Srbi, a u Podgorici Crnogorci. I to nije sporno. Znate dobro da su veoma česti problemi između naše dvije zemlje, naša dva naroda nisu bili vezani da li smo živjeli u jednoj ili dvije države, i to nije bilo važno. Samo, nikad se nije desilo i ne treba da se desi da mi budemo neprijatelji i protivnici. Jer, ako smo mi neprijatelji, šta treba da pričamo o drugima”, kazao je Dačić i na kraju upitao novinare “nadam se da ste me slušali bez prevodioca”.

2 Comments
  1. Vasilije komentariše

    Osvještenje temelja pravoslavnog hrama u Gusinju je “iritiralo” albansku manjinu u CG a kako su patriotski reagovali albanski predvodnici. Velika je sramota kako postupaju Vucic,Dacic i ostali. Ispada da su veći postovaoci milogorije od Srba iz Crne Gore!

  2. Srdja komentariše

    Sto ne kazes “politicaru” odmah , da ne pitamo nikoga. Zar nije dosta vise uvijenih izjava i poluistina radi manipulacija, skretanja paznje i cuvanja fotelja i otetog bogatstva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.