Dačić: Ako iko danas dobro razumije SAD, to je Srbija

1

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom 19 godina od terorističkih napada u SAD, da Srbija i danas, kao što je i ranije kroz svoju istoriju činila potvrđuje solidarnost sa SAD u borbi za očuvanje zajedničkih vrednosti i sećanja, kao jedinog načina da se spreči neki novi 11. septembar.

– Ako neko dobro razume značaj održavanja kulture sećanja i solidarnosti i značaj koji američki narod pridaje ovom datumu – to smo mi – rekao je Dačić na Konferenciji “Pamtimo i stojimo uz SAD” u Beogradu, u organizaciji Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

Po njegovim rečima, 11. septembar 2001. bio je jedan od “definišućih datuma” u savremenoj istoriji – jedan od onih dana nakon kojih malo šta ostaje isto i koji je, kako je naveo, uzdrmao ne samo osnove međunarodnih odnosa, već i živote svih onih koji osećaju solidarnost s nevinim žrtvama terorističkog napada.

– Srbija je deo globalnih napora u borbi protiv terorizma, posebno imajući u vidu da ova asimetrična pretnja ima za cilj ugrožavanje i razaranje poznatog i na pozitivnim vrednostima zasnovanog načina života naše civilizacije – rekao je Dačić.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Kakve ovaj glupoati lupa,kako je bombardovala Jugoslaviju tako je i srusila tornjeve americka duboka drzava,pa sto bi neko sa njima suosjecao ?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.