Ćulafić: Sjednica lokalnog parlamenta u narednih 10 dana

0

Sjednica lokalnog parlamenta u Berana danas definitivno neće biti nastavljena, već se to desiti u narednih sedam do deset dana, kazao je odbornik Demokrata Damjan Ćulafić, koji je prema koalicionom sporazumu, trebalo da zamijeni dosadašnjeg predsjednika Opštine Berane.

Ćulafić je kazao da ne zna da li će biti izabran na mjesto predsjednika Opštine, iz razloga jer se dva odbornika iz redova Nove srpske demokratije Milorad Miki Đukić i odbornik Pokreta za promjene (PzP) Miloš Rmuš, ne oglašavaju po tom pitanju.

“Nisu potpisali inicijativu za imenovanje predsjednika Opštine iz reda Demokrata, ne dolaze na sjednice… Mislim da bi negdje bila mjera odgovornosti i poštenja njihovog elementarnog, da se makar oglase zajedno da znamo koji su njihovi razlozi. Današnja sjednica, dakle, nije imala kvoruma, zato nije održana. U pitanju je duboko, vjerujem, taktički potez aktuelne parlamentarne većine, da pokušaju da učine dodatni napor kolega iz NSD i PZP, i pozvali na razum i na odgovorno i ozbiljno postupanje”, kazao je Ćulafić.

Na pitanje da li su po ocjeni opozicije, prijevremeni lokalni izbori sve bliži, Ćulafić ističe da opozicija, kao i svaka bilo gdje u svijetu, uvijek priželjkuje izbore i priliku da pokuša da redefiniše političku sliku bilo gdje, pa tako i u Beranama.

“Tako da to me to iznenađuje. S druge strane, ja, pravo da vam kažem, potpuno relaksirano gledam na tu cijelu situaciju. Imamo dvije opcije – opcija da se ispoštuje dogovor koji smo imali prije dvije godine i druga opcija da se taj dogovor ne ispoštuje. Smatram da bi dvojica kolega trebalo da pokažu stepen odgovornosti, poštenja pa i hrabrosti i da javno saopšte šta su njihovi razlozi. Vjerujem da je to problematično jer ako javno saopštite stav onda morate i donijeti odluku, ovako kad ćutite maltretirate javnost, zloupotrebljavate poziciju koju ste dobili”, kazao je Ćulafić.

Raduje ga, dodaje, što su se kolege sa državnog nivoa aktivirale na ovu temu jer to govori da postoje odgovorni i ozbiljni ljudi sa kojima mogu da sarađuju.

“Ne želim u drugo da vjerujem, iako se svašta može čuti. Što se mene lično tiče veoma relaksirano čekam razvoj situacije”, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.