Čović: Budžetom između 8-10 miliona bićemo konkurentni u Evroligi

1

Predsjednik KK Crvene zvezda Nebojša Čović podvukao je da je novom šampionu ABA lige neophodno između osam i deset miliona evra budžeta kako bi naredne sezone bili konkurentniji u Evroligi.

Zvezda se posle sezone pauze vraća u najjače evropsko klupsko međunarodno takmičenje u košarci, a postavlja se pitanje koliko daleko može da dogura, budući da su im finanasije izrazito skromnije u odnosu na rivale.

– To zavisi koliko para budemo imali, ali ako dostignemo budžet od 8 do 10 miliona evra, mislim da možemo da budemo konkurentni – rekao je Čović, pa podsjetio na sezonu kada je Beograd bio domaćih Fajnal-fora.

– Zvezda je u tom momentu dugovala preko 2 miliona evra. Toliko o priči da je Zvezda državni projekat i da nam stalno država daje pare. Ne sporim, država pomaže koliko može i zahvalni smo na tome. Ali ne možete da idete dalje ako dugujete. Onda je došlo do određenih transfera i time smo pokrili određene dugove. Trenutno nismo u dugovima, ali ne znači da nećemo biti – rekao je Čović i objasnio da se uz kvalitetne domaće igrače može nadomjesti manjak para u odnosu na najjače timove Evrope.

Prvi čovjek crveno-belih se zatim osvrnuo i na bojkot “delija” u mečevima ABA lige otkrivši da im je odluka bila prilično neracionalna.

– Nije ni organizovano navijanje, ni organizovani bojkot, ali oni ne dolaze za utakmice ABA lige, nisu organizovani za te utakmice. Nije baš racionalno, ali tako je, nismo mogli da se svađamo oko toga. Objašnjavao sam im nekoliko puta kada smo pričali o tome, da je to neracionalno i čudno, jer put do Evrolige ide preko ABA lige, i ona nam je bitnija od domaće lige u smislu plasmana i puta za Evropu, jer domaća liga ne donosi ništa – rekao je Čović.

1 Comment
  1. ProMonte komentariše

    “između 8-10 miliona” … CEGA? … bice da su mislili na PERPERE te se zagrcnuse pri pokusaju da izgovore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.