Čime to Hrvati zbog Jasenovca mogu da prijete Crnoj Gori osim ucjenama za EU: Privreda nam najviše zavisi od Srbije kojoj konstantno zabadamo nož u leđa!

0

Prošle nedjelje je hrvatski ministar spoljnih poslova Goran Grlić Radman imao još jednu turneju ponižavanja Crne Gore gdje je zvaničnoj Podgorici zaprijetio da će dobiti odgovor ukoliko u Skupštini bude izglasana Rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Iako Grlić Radman konstantno izbjegava da se suoči sa zločinačkom prošlošću svojih ustaških djedova, postavlja se pitanje kakav bi to odgovor morao biti za ovaj vid izražavanja saučešća i pijeteta svim ubijenim u stravičnom hrvatskom logoru gdje su ljudi na stravičan način ubijani, klani Srbosjecima, pravili sapune od njih živih i tome slično.

Naime, Crna Gora i njena privreda faktički ni po čemu ne zavisi od zvanične Hrvatske a glavni spoljnotrgovinski partner naše države je Republika Srbija, odakle pristiže najveći broj turista koji pune državni budžet, ali i koji u najvećoj mjeri otkupljuju crnogorske proizvode. Hrvatski turisti pak ne postoje na crnogorskom primorju, ili su pak na nivou statističke greške, a s tim u vezi, Hrvatska faktički nema čime da priprijeti Crnoj Gori osim pokušaja opstrukcije evropskog puta naše države a čime bi zvanični Brisel itekako mogao da se pobuni i da sankcioniše Zagreb zbog nepostojanja želje da se suoče sa svojom nacističkom prošlošću te da shvate da je samo u tome razlog ovog sramnog pokušaja miješanja u naše unutrašnje stvari.

A možemo se prisjetiti i činjenice da je Crna Gora od svog nastanka u ovom neovisnom formatu bila ta koja je i pod vlašću DPS-a ali i pod vlašću 30-avgustovaca faktički čitavu svoju spoljnu politiku bazirala na neprijateljstvu prema Srbiji. Tako smo 2008. godine dobili priznanje lažne države Kosovo od strane Podgorice, konstantno se u retorici pominje velikosrpski upliv ka Crnoj Gori, kao i gadljivost ka Beogradu i njegovim vlastima. Čak i nakon „osvježenja“ 30. avgusta Crna Gora je čak dva puta podržala sramnu Rezoluciju o Srebrenici, ali je i vodila antisrpsku politiku u svakom mogućem segmentu svog djelovanja.

Stoga, jasno je da zvanična Podgorica nema potrebe da „štreca“ od prijetnji koji dolaze od komšijskih ministara koji su ostali usraćeni za poljupce Analene Berbok, već treba samo da nastavi putem odavanja pijeteta žrtava jasenovačkim velikomučenicima čime bi postala prva država svijeta (ponavljamo, SVIJETA) koja bi izglasala ovakvu Rezoluciju i konačno se vratila na pravi put, sa kog je očito itekako skrenula.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.