Čeka se Vlada: Vukšiću istekao mandat u subotu

2

Šefu ANB-a Dejanu Vukšiću istekao je vd mandat u subotu 20. februara.

“Treća tačka je bilo razrješenje v.d. ANB-a Dejana Peruničića i imenovanje za v.d. Dejana Vukšića, koji je naš poznati advokat i predvodnik koalicije Za budućnost Kotora. Ako to pogledamo sa pravne tačke gledišta njegov mandat bi trajao do 20. februara 2021. što znači da će u međuvremenu biti raspisan konkurs za imenovanje direktora ANB-a”, rekao je premijer Zdravko Krivokapić na pres konferenciji odmah nakon imenovanja.

 

 

Podsjećamo da se prvi čovjek ANB-a ne može dobiti nakon konkursa, jer zakon o ANB-u u članu 25. decidno i nedvosmisleno kaže da “Direktora Agencije imenuje i razrješava Vlada, na predlog predsjednika Vlade….”.

Očigledno je da se i Vukšić nalazi u “paketu” pregovora na relaciji DF-URA-Krivokapić, gdje posljednju riječ ima međunarodna zajednica. U istoj priči je i odluka o Direktoru Uprave policije, jer Vlada nije prihvatila predlog Sergeja Sekulovića da Zoran Brđanin bude na čelu UP.

2 Comments
  1. t-rex komentariše

    DF da izadje sa cvrstim stavom u pogledu svega .Dosta je vise URA okupacije !Nema pidrske za ovakvu vladu stranih ambasada i Dritana Abazovica stvarnog premijera.

    6
    1
  2. Misliti crnogorski komentariše

    Taj ce biti smijenjen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.