Bruka Crne Gore: Preci oslobađali Metohiju, potomci idu kao okupatori

0

Odbor za bezbjednost i odbranu podržao je danas predloge odluka o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) u međunarodnu misiju u Avganistanu i dva štabna oficira u misiji KFOR na Kosovu. Odbor je ove odluke podržao jednoglasno, a o njima če se izjasniti crnogorski parlament.
Ovo je samo još jedan u nizu marionetskih poteza aktuelne crnogorske vlasti i još jedan šamar tradiciji i istoriji naše zemlje. Ne tako davno, Metohija je pripadala Crnoj Gori, a naši preci su i živote dali za njeno oslobođenje. Danas, crnogorski vojnici, makar ih bila i dvojica, kao okupatori odlaze na Kosovo i Metohiju.

Vučurović: Vojnici iz Crne Gore okupatori na KiM
Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović je ocijenio da ono što rade je “šamar za Crnu Goru, za onih 85 odsto građana koji se protive priznanju lažne države Kosovo”.
“Voljom DPS-a VCG će biti dio okupacionih NATO snaga na Kosovu i Metohiji”, rekao je on.
Prema njegovim riječima, dvije katastrofalne odluke ove vlasti, u kojima se nije konsultovao narod, i koje su donesene maltene silom, prethodile su ovom sramnom činu.
“A to su priznanje lažne države Kosovo i odluka o ulasku Crne Gore u NATO bez referenduma”, kazao je Vučurović.
Kako je naveo, “prema izjavi premijera Duška Markovića priznanje lažne države Kosovo je izvršeno suprotno volji 85 odsto građana”.
“Takođe, građane niko nije pitao žele li da Crna Gora bude članica NATO, zato što je vlast imala podatke da je oko dvije trećine građana protiv ulaska u taj vojni savez”, rekao je Vučurović.
Prema njegovim riječima, i kada se desi takvo brutalno poniženje ogromne većine naroda, onda je bilo za očekivati da se nastavi tim putem.
“I nakon svega, došlo se do ove situacije da pripadnici VCG budu dio okupacionih snaga NATO na nekim područjima, i što je najsramnije ova vlast ih šalje da budu dio okupacionih snaga NATO na području južne srpske pokrajine”, kazao je Vučurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.