Britanci „rutinski ispitivali“ Srbe kod Visokih Dečana

1

Nakon pisanja medija da se desetak britanskih priadnika Kfora, u civilu, raspitivalo o manastiru Visoki Dečani, stigao i zvaničan odgovor iz te misije.

Portparol Kfora Antonio Minutela potvrdio je da je osoblje te misije boravilo u Goraždevcu ali da je svrha te posjete bila, kako ističe, da se osjeti puls stanovništva u vezi sa različitim temama, a jedna od njih je bezbjednosna percepcija stanovništva koje živi u opštini i oko manastira Visoki Dečani.

Podsjetimo, mediji su ranije prenijeli da su pripadnici britanskog Kfora obišli to selo gdje su “uznemirili” lokalno stanovništvo pitanjima u vezi sa bezbjednošću manastira Visoki Dečani.

Među pitanjima, kako su za Radio Goraždevac potvrdili mještani, bilo je i “da li bi bilo dobro da manastir Visoki Dečani umjesto Kfora obezbjeđuje Kosovska policija”, a na koje su oni odgovorili negativno jer, kako su rekli “nemaju povjerenja u policiju”.

Portparol Kfora je u odgovoru za KoSSev, međutim rekao da je riječ o ispitivanjima građana koja su dio rutinskih aktivnosti, s ciljem praćenja trenutne situacije i “održavanja poznavanja situacije”.

Ističe i da ovo nije bio prvi put da se ovakva saslušanja sprovode, te da Kfor obično obavlja takve aktivnosti širom cijelog Kosova.

“Ova ispitivanja kroz razgovore takođe uključuju percepciju građana prema Kfor. Ne prisiljavamo nikoga da odgovori i uvijek i u potpunosti radimo s ljudima poštujući njihovo dostojanstvo, bez obzira na njihovu etničku pripadnost”, naglasio je na kraju Minutela.

1 Comment
  1. Mladen komentariše

    Britancima ništa ne vjerujemo. To su naši krvni neprijatelji. Od uvijek nas mrze i svakakve štete su nam nanjeli u poslednja dva vijeka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.