Brazilci odabrali: Ništa od Anćelotija, Dorival Žunior novi selektor

0

Fama oko mjesta selektora najtrofejnije fudbalske reprezentacije na svijetu, selekcije Brazila, konačno je okončana nakon što je jutros na tu poziciju postavljen Dorival Žunior.

Sada već bivši trener Sao Paola je raskinuo ugovor sa svojom ekipom kako bi preuzeo „Seleseao“..

„Naš klub objavljuje odlazak trenera Dorivala Žuniora, koji je zatražio raskid ugovora da bi preuzeo komandu nad brazilskim državnim timom“, saopšteno je na sajtu Sao Paula.

Detalji ugovora tek treba da budu objavljeni, ali kako prenose brazilski mediji ugovor je potpisan do ljeta 2026. godine.

Ovim je konačno i stavljena tačka na „koketiranje“ Fudbalskog saveza Brazila sa Karlom Anćelotijem, trenerom Real Madrida.

Gotovo pola godine se pričalo o tome da bi jedan od najboljih trenera svih vremena mogao da preuzme reprezentaciju Brazila, a i sam Karlo je često davao dvosmislene odgovore na pitanje o tom scenariju.

I Žoze Murinjo se pominjao kao potencijalno ime, ali na kraju u FSB su odlučili da „kupe domaće“.

Dorival Žunior je i kao igrač i kao trener vjerovatno obuhvatio komplet brazilsku ligu, pošto u njegovom CV-u gotovo da nema te ekipe za koju nije igrao kao igrač, ili je trenirao.

Flamengo, Palmeiras, Santos, Fluminense, Vasko de Gamu, Internasional, Kruzeiro, Sao Paolo…samo su neka od imena koja je iskusni 61-godišnji trener vodio.

Najveći uspjeh u trenerskoj karijeri je ostvario relativno skoro, kada je sa Flamengom osvojio Kopa Libertadores 2022. godine.

Interesanto je pak, da iako je radio u brojnim velikanima nikada nije osvojio titulu prvaka Brazila, odnosno Seriju A Brazileiro.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.