Brajović u ponedjeljak okuplja predstavnike partija: Kolegijum o izbornom zakonodavstvu

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zakazao je za ponedjeljak, 17. septembar sastanak Kolegijuma predsjednika na kojem će, kako je saopšteno biti razmatrano iznalaženje najboljeg modela i načina rada poslanika u cilju obezbjeđivanja preduslova za nastavak unaprjeđenja izbornog zakonodavstva.
„Osnovne smjernice u ostvarenju tog cilja biće preporuke iz izvještaja ODIHR-a nakon održanih predsjedničkih izbora, kao i sagledavanje prijedloga političkih aktera i relevantnih nevladinih organizacija“.
Na Kolegijumu predsjednika kojem prisustvuju potpredsjednici Skupštine i šefovi klubova poslanika, biće riječi kako je najavljeno i o formi u kojoj će se odvijati dijalog, uz poštovanje i jačanje institucionalnog okvira.
„Predsjednik Skupštine očekuje da će u narednom periodu biti održan kontinuitet unaprjeđivanja zakonskih rješenja između dva izborna ciklusa, kao što je bio slučaj sa rezultatima radne grupe uoči predsjedničkih i lokalnih izbora održanih proljetos. Predsjednik Brajović, rukovodeći se visokim etičkim standardima u vođenju parlamentarnog dijaloga, takođe očekuje postizanje konsenzusa, sa ciljem jačanja demokratije i stvaranja boljeg i svima prihvatljivog izbornog ambijenta“, saopšteno je iz kabineta Brajovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.