Brajović: Formiraćemo radno tijelo iako ne budu učestvovale sve partije

0

Radno tijelo koje će se baviti izbornim zakonodavstvom biće formirano, bez obzira na to da li će u njemu od početka participirati sve parlamentarne partije, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

On je, u intervjuu Pobjedi, poručio da se pripremne aktivnosti na formiranju skupštinskog tijela odvijaju u dobroj i konstruktivnoj atmosferi, bez obzira na političke razlike i neslaganja u nekim segmentima.
Misli da je svima stalo da doprinesu da naredni izbori budu organizovani u još boljem izbornom ambijentu.
“Naši razgovori nijesu usmjereni na to ko neće učestvovati u radu skupštinskog tijela, već na to ko treba i sa kojim pravima i ovlašćenjima da učestvuje. Preovladava stav da će pravo glasa imati poslanici, a pravo učešća akademska zajednica, referentne NVO i svi koji stručnim kapacitetima i znanjem mogu da pomognu. Očekujem da će preostalih devet poslanika Demokrate i Ura, kao predstavnici svojih glasača u Skupštini, prepoznati interes i pronaći mjesto u tom procesu. Uvjeren sam da zahtjevni zadaci koji se nameću u ovoj fazi demokratizacije našeg društva iziskuju odbacivanje isključivosti, spremnost na kompromis i postojanje političke vizije u interesu postizanja rezultata na opšte dobro. Smatram da ovo treba da se odnosi na sve učesnike procesa”, rekao je Brajović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.