Mladen Mikijelj

Borovinić Bojović: Podrška inicijativama Crvenog krsta

0

Predsjednica Skupštine Glavnog grada i predsjednica Skupštine Zajednice opština Jelena Borovinić Bojović razgovarala je sa generalnom sekretarkom Crvenog krsta Crne Gore Jelenom Dubak o podršci lokalnim organizacijama Crvenog krsta, odnosno načinu na koji se može poboljšati okvir za djelovanje ove organizacije na lokalnom nivou, kako bi se korisnicima usluga osigurao pristup kvalitetnijim socijalnim uslugama.

Dubak je informisala Borovinić-Bojović o tome da organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori sprovode niz međunarodnih i lokalnih projekata od kojih benefite imaju građani Crne Gore, a koji direktno utiču narješavanje problema koji se tiču starijih lica, osoba sa invaliditetom, neformalnih njegovatelja, migranata, tražioca azila, osoba sa odobrenom međunarodnom zaštitom, Roma, Egipćana, a prije svega lokalnih građana koji su u stanju socijalne potrebe.

Sagovornice su razmotrile nekoliko konkretnih ideja o potencijalnim zajedničkim projektima i saradnjii precizirale mogućnost i njihove realizacije.

Borovinić – Bojović je izrazila veliku zainteresovanost za proces osnaživanja ove humanitarne organizacije, kao i za njihove projekte u saradnji sa Glavnim gradom, ali i one međunarodne.

Tim povodom, na sastanku koji je uslijedio sa šefovima odborničkih klubova Skupštine Glavnog grada zajednički je usaglašeno da će tokom Nedjelje Crvenog krsta delegacija Skupštine i predstavnici Sekretarijata za socijalno staranje posjetiti organizaciju Crvenog krsta Glavnog grada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.