Borbi potvrđeno u opoziciji: Spremaju letke sa imenima svih funkcionera i aktivista DPS-a koji su izopšteni iz Crkve!

13

Spisak izopštenih funkcionera DPS-a i njihovih porodica iz SPC biće podijeljen u svim domaćinstvima do kraja izborne kampanje, saznaje Borba u vrhu jedne opozicione koalicije.

Kako nam je rečeno, poseban medijski tim radi na tom projektu, kako bi se građani još jednom podsjetili koje su sve porodice izopštene iz SPC zbog usvajanja spornog zakona o slobodi vjeroiposvijesti.

Na spisku će se naći ne samo poslanici i odbornici, nego i aktivisti vladajuće koalicije sa terena, iz svakog mjesnog odbora.

”Biće spremljeni plakati sa imenima i forografijama svih izopštenih funkcionera DPS-a, ne samo poslanika, već i svih ostalih. Čak i onih seoskih aktivista. Da se javnost još jednom podsjeti ko je sve udario na Srpsku pravoslavnu crkvu i koga je Crkva sve izopštila, rekao je naš izvor.

Episkopi Savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori donijeli su odluku da od 29. decembra 2019. godine zbog podrške sramnom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti iz SPC isključe 48 osobe. Odlučeni od krštenja su predsjednik i premijer Crne Gore Milo Đukanović i Duško Marković, 10 ministara i 36 poslanika u Parlamentu Crne Gore.

Na spisku ministara su Zoran Pažin, Milutin Simović, Aleksandar Bogdanović, Predrag Bošković, Sanja Damjanović, Srđan Darmanović, Nikola Janović, Suzana Pribilović, Darko Radunović i Dragica Sekulić.

Listu izopštenih poslanika čine Ivan Brajović, Mihailo Anđušić, Maja Bakrać, Aleksandra Vuković, Zvonko Vuković, Miodrag Vuković, Filip Vuković, Draginja Vuksanović Stanković, Milorad Vuletić, Branimir Gvozdenović, Nikola Divanović, Nada Drobnjak, Danijel Živković i Petar Ivanović. Tu su i Raško Konjević, Ranko Krivokapić, Jovanka Laličić, Momčilo Martinović, Boris Mugoša, Neda Nenezić, Ana Nikolić, Andrija Nikolić, Miloš Nikolić, Radule Novović, Sanja Pavićević, Dragutin Popović, Daliborka Pejović, Andrija Popović, Nikola Rakočević i Nela Savković Vukčević.

Izopšteni su i poslanici Predrag Sekulić, Branka Tanasijević, Bogdan Fatić, Žana Filipović, Branko Čavor i Marta Šćepanović.

13 Comments
 1. Maja komentariše

  Bravo za crkvu. Imenom i prezimenom ko je za Crkvu a ko je za 666. Da se zna, na svakom od nas je izbor.

  34
  3
 2. Munja komentariše

  Mislim da će te vi ubrzo biti retrogradna organizacija kojoj će biti zabranjeno delovanje u cg… Previše ste se uzigrali, ali još malo samo

  6
  34
  1. Monaliza komentariše

   Munjo sram te bilo. Politicka partija moze da se zabrani jedino ako se bavi korupcijom. A tu je DPS neprikosloven. Tako da gledaj ti sto ce sa DPSom biti uskoro…

   20
   1
   1. Traktorist komentariše

    Zasto ne zabraniti klerofasisticku organizaciju punu cetnika , silovatelja, terorista, pedofila

    2
    4
 3. Bitak komentariše

  Napokon da se pravoslavci probude.Vrijeme je da se pogledamo sa prijateljima,komšijama, rodjacima u oči.Dosta je bilo.

  19
  4
 4. Boka di Cataro komentariše

  Alo, meni nije jasno kako se beko može izopštiti iz nečega čemu ne pripada. Na pr.ks propadnike CPC ili ateiste, agnostke, Budiste i sl. možeš izoštiti iz SPC!!!!!!!

  24
  1
  1. Lisa komentariše

   Naravno da može. Ukoliko dođe do želje za krštenjem kod odlučenih za to krštenj mora da se dobije poseban blagoslov i to samo od episkopa . Sveštenik ne može jednostavno da zakaže krštenje ili vjenčanje.
   Mogu navesti primjer za lakse razumijevanje: Ukoliko ste prepoznali i identifikovali lopova npr lopova u bankarskom sektoru bilo kog tipa. Banke mogu da razmijene tu informaciju, imenom i prezimenom, kako bi svi bili upozoreni na vrijeme. Taj nekoj ne mora da bude klijent banke. Takođe lopov nije zaposlen u svim bankama … Informacija o imenu moze biti javna ili tajna …

   4
   1
 5. Darko komentariše

  Bice mi cast da budem na tom letku Cast
  Smrdovi cetnicki

  3
  27
  1. Lisa komentariše

   Cega se pametan stidi …

   4
   1
 6. Saša komentariše

  Taman je narod pomislio da ste bolji od dps-a i očekivao neke ,,normalne,, da ih smijene a vi ste izgleda još gori.Taman ste počeli malo povjerenja u narod da dobijate a sad sami sebi bodove oduzimate.Ja znam makar dva udbaša koji su za demokrate koji vole da pišu komšije i da daju karakteristike (njihovi su slali na goli otok).

  1
  14
 7. bajo. komentariše

  Дарко,бићећеш ти и такви и на летку а и на к. Смрдове усташки

  1. Traktorist komentariše

   Ustaso mir, biraj rijecnik govedo, nije ovo litiustaski dernek, ovo je portal carapanu bre

 8. Traktorist komentariše

  Ja bi da jbm amfilohija ili da mi duva ako to zeli, ako ne zeli ja nađem sebi, hoću li me zbog mog sexualnog nagonal izopstiti 😂😂

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.