Borba saznaje: Spremne lisice za pet vlasnika firmi iz Podgorice zbog utaje poreza!

0

Protiv najmanje pet preduzeća i njihovih vlasnika biće proširena istraga o malverzacijama oko utaje i pranja novca, saznaje Borba.

Riječ je o, kako saznajemo, firmama sa područja Podgorice.

Istragu vodi Specijalno tižilaštvo, a to je nastavak istrage u predmetu koji se vodi protiv nekadašnje čelnice Poreske uprave Stanislave Bebe Martinović.

Istražitelji su došli do novih materijalnih dokaza o učešću još nekih firmi u malverzacijama.

Riječ je o milionskim malverzacijama kojima je država oštećena.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u nastavku predmeta kodnog naziva „Klap”, na teritorijama Podgorice i Bijelog Polja, lišili slobode osam lica zbog osnovane sumnje da su izvršila krivična djela stvaranje kriminalne ogranizacije, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave.

Provjere u Poreskoj upravi su pokrenute nakon teških optužbi koje je u javnosti iznio insajder Dejan Lakić.

Par dana nakon što su istražitelji ušli u Poresku upravu, Stanislava Beba Martinović se povukla sa funkcije.

Insajder Dejan Lakić, osumnjičen za utaju poreza, se nalazi trenutno u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, ali je očigledno da tamo sarađuje sa istražnim organima i prezentuje dokaze koje ima. On je optužio Martinovićevu da je “mozak cijele operacije”, kao i da su u Poreskoj ovjeravane fiktivne fakture kako bi se omogućio povrat nepostojećeg PDV-a u milionskim iznosima i time oštetila država.

Martinović je postala v. d. pomoćnika direktora za inspekcijski nadzor nakon što je početkom maja izvršio samoubistvo dotadašnji pomoćnik direktora PU-a Sreten Grebović. Lakić je u drugoj polovini juna prošle godine objavio na internetu snimak razgovora iz maja ove godine u kojem su pored njega učestvovali Grebović i načelnica Martinović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.