Borba saznaje: Duško Marković pravi srpsku stranku u Crnoj Gori i uvodi je u vlast!

Borba saznaje: Duško Marković pravi srpsku stranku u Crnoj Gori i uvodi je u vlast!

Nakon najave zvaničnog Beograda da će otvoriti rješavanje srpskog pitanja u Crnoj Gori, vrh DPS-a je odlučio da krene u formiranje srpske stranke kojoj će odmah ponuditi ulazak u vlast, otkriva Borba. Prema našim saznanjima, aktivirani su agenti ANB-a zaduženi za ovu operaciju, a na terenu se već radi na formiranju stranke. Zadatak je da se napravi, u što kraćem roku, stranka sa srpskim prefiksom, kojoj bi se odmah ponudio ulazak u vlast.
Saznajemo, da je ideja o formiranju stranke potekla od premijera Duška Markovića i njegovih bliskih saradnika.
U čitavu akciju su uključena i neka dobro poznata lica, koja su već izvjesno vrijeme u mirovini, a koja su nekada bila dio vlasti sa DPS-om.
“S obzirom da je izvjesno da će vlast u Srbiji otvoriti pitanje diskriminacije i ugroženosti Srba u Crnoj Gori, režim u Podgorici će pokušati da priču okrene u drugom smjeru. Formiranjem svoje srpske stranke, kojoj će ponuditi ulazak u vlast, bez izbora, po modelu SDP-a, od prije dvije decenije, vlast želi da pošalje poruku kako Srbi nijesu ugroženi. Zadatak te stranke bi bio da napravi otklon od Beograda, odnosno, da demantuje tvrdnje zvanične Srbije da su Srbi u Crnoj Gori ugroženi. Takve izjave već izvjesno vrijeme se sporadično pojavljuju od nekih nekadašnjih političara koji su bliski DPS-u, a koji je probni balon za ovu priču, kaže naš sagovornik.
Nosioci te priče, po planu, treba da budu nove mlade ličnosti, a ustvari će konce iz pozadine da vuku provjereni igrači DPS-a.
U toku su intezivni pregovori, a prema našim saznanjima, ne ide baš sve glatko kako su zamislili inicijatori ove priče.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *