Borba otkriva: Milionski biznis u Rijeci povezuju sa funkcionerom DPS-a iz Podgorice!

0

Hrvatski istražitelji ispituju porijeklo novca kojim je građena jedna fabrika u blizini Rijeke, jer postoji osnovana sumnja da iza čitavog milionskog posla stoji jedan nekada visoki funkcioner DPS-a iz Podgorice, ekskluzivno saznaje Borba. Ta fabrika, kako nam je potvrđeno, trenutno se vodi na hrvatsku državljanku, koja je u braku sa jednim crnogorskim državljaninom, koji je prije jedne decenije napustio Podgoricu. Njen suprug je povezan sa nekadašnjim visokim funkcionerom DPS-a, koji je i sam predmet određenih istražnih radnji. Istražitelji sumnjaju da je u stvari kapital za otvaranje fabrike stigao iz Crne Gore i da se radi o pranju novca.
-Ta fabrika je predmet istrage poslednjih mjeseci, kada je aktuelizovana priča oko malverzacija u kojima je učestvovao visoki funkcioner DPS-a. Postoje operativni podaci da je ta osoba, preko supruga vlasnice fabrike, uložio svoj kapital u taj posao, ali da mu se ime ne pominje u papirima. Ta fabrika ostvaruje ogromne prihode i radi se o jednoj od najsavremenijih fabrika u Evropi, kazao je naš sagovornik.
Inače, suprug vlasnice fabrike u blizini Rijeke se u policijskim dokumentima, dok je živio u Podgorici, gdje je rođen, vodio kao bezbjednosno interesantna osoba.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.