Borba ekskluzivno saznaje: Srbija u Podgoricu šalje svog najboljeg operativca!

1

Jedan od najboljih srpskih operativaca Ljubiša Ljuba Milanović stiže u Podgoricu, po nalogu vrha srpske države, ekskluzivno saznaje Borba u obavještajnim izvorima. Milanović koji važi za odličnog poznavaoca bezbjednosnih prilika u Srbiji i Crnoj Gori, do kraja godine dobiće i konkretno zaduženje pri Ambasadi Srbije u Podgorici. Prema našim informacijama, Milanović je jedan od najboljih srpskih operativaca koji ima ogromno iskustvo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Kako saznajemo, vrh srpske države je procijenio da se iz Crne Gore regrutuje značajan broj kriminalaca koji dolazi u Srbiju i vrši teška krivična djela, pa su odlučili da tome stanu na put. Dolazak Milanovića treba posmatrati kao odgovor na histeriju crnogorskih vlasti koja će narednih mjeseci biti dominantna u režimskim medijima. Jasno je da je i sam dolazak Milanovića, kao veoma iskusnog operativca, znak da nema povjerenja između nosiocima bezbjednosnog sistema u dvije države i da Srbija sebe želi da zaštiti od ovdašnjih organizovanih kriminalnih grupa.

Prema našim saznanjima, dolazak Milanovića, koji je kadar Srpske napredne stranke, se očekuje do kraja ove godine kada će on zvanično biti angažovan pri srpskoj Ambasadi u Podgorici. Nije isključeno ni da on kasnije bude promovisan u novog ambasadora, jer je sadašnjem Zoranu Bingulcu, mandat odavno istekao.

Ljuba Milanović je podsjetimo, nakon 05. oktobra 2000. godine bio na čelu specijalne policijske operativne grupe Poskok“, sa zadatkom da se obračuna sa organizovanim kriminalom u Srbiji. Kasnije je bio i savjetnik ministarke energetike Zorane Mihajlović za borbu protiv korupcije, radio je isti posao i u ministarstvu zdravlja, a bio je angažovan u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo kao načelnik Službe traganja i spasavanja.

1 Comment
  1. Krsto komentariše

    Nije prvi put da salju spijuncine u Crnu Goru,treba mu zabranit ulaz

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.