Borba ekskluzivno otkriva: Ministar Janović odbio Milov nalog, podržao ga i Duško Marković!

2

Da su odnosi između Mila Đukanovića i njegovog partijskog zamjenika Duška Markovića svakoga dana sve gori i gori najbolje svjedoči primjer bivšeg košarkaša Nikole Bulatovića, koji je korisnik nacionalne penzije, otkriva Borba. Naime, Bulatović je od 2016. godine korisnik te penzije, koja iznosi nešto manje od 1.000 evra. Međutim, ministar sporta Nikola Janović je odlučio da se Bulatoviću, koji zajedno sa Đukanovićem sada igra za reprezentaciju veterana Crne Gore, uskrati pravo na penziju, jer je ranije osuđivan i ležao je zatvorsku kaznu.
Bulatović se požalio Đukanoviću da mu je time nanesena nepravda jer je on zaradio tu penziju.
Kako nam je potvrđeno u vrhu DPS-a, Đukanović je tražio od ministra Janovića da odustane od svog nauma i da Bulatoviću, za koga je kazao i da mu je prijatelj, ostavi naknadu koju je zaradio i koju mu je prethodna Vlada odobrila. Ministar Janović je, kako saznajemo, odbio da posluša Đukanovića.
“On je kazao da ima punu podršku premijera Duška Markovića i da nema namjeru da posluša Đukanovića, kazao nam je naš sagovornik iz vrha DPS-a.
Janovića je, prema našim saznanjima, podržao Marković, pa Đukanović nije uspio da iskoristi svoj uticaj da se njegovom prijatelju ne ukine penzija, koja ga po zakonu sleduje. Sve ovo je samo jedan u nizu dokaza da na relaciji Đukanović-Marković ima mnogo loših vibracija.
“Vlada je 2016.godine omogućila Bulatoviću da prima nacionalnu penziju. Očigledno je da sve ovo ima dublju pozadinu, jer nepunih 1.000 evra penzije, sigurno nijesu toliki problem. Jasno je da između Đukanovića i Markovića puno toga ne štima i da premijer koristi svaku priliku da udari packu svom partijskom šefu, pa u tom kontekstu, treba sve ovo posmatrati kao smišljen scenario da se kontrira Đukanoviću i da mu se pokaže da on sad i nema uticaj na ministre kao što je uvijek imao. Marković je iskoristio ovu situaciju da još jednom pošalje poruku da se olako neće predati u borbi za uticaj u partiji i državi, ističe naš sagovornik.

2 Comments
  1. Srbo komentariše

    Ima li zakonskog osnova da mu ukine penziju…

  2. Miroslav komentariše

    Kakvi su Milo i ovaj poltron. Uskoro ete obojica u zatvor. Sram vas i stid bilo. Bijede ljudske!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.