Bojović: DNP smatra da je usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu prirodno i logično, očekuju nas razgovori sa Spajićem

0

Demokratska narodna partija (DNP) ne ucjenjuje nikoga i ne uslovljava nikoga, ali bi bilo sasvim bilo prirodno i logično da se Rezolucija o Jasenovcu usvoji, smatra poslanik DNP-a Vladislav Bojović.

„Naša partija ne želi da u bilo kom političkom ili ideološkom smislu prevaspitava. Mi se držimo naših programskih principa i programskih opredeljenja i zbog toga smo zauzeli stav kakav smo zauzeli“,  kazao je Bojović u emisiji „Link“ na Radiju Crne Gore.

Bojović očekuje da će rezolucija biti usvojena samom cinjenicom da ona nije inicirana od strane Demokratske narodne partije i da su je inicirali predsjednik Skupštine Andrija Mandić i premijer Milojko Spajić.

„Samim tim mislimo da bi sasvim bilo prirodno i logično da se ta rezolucija usvoji“, ponovio je on.

Bojović je ocijenio da je glasanje o Rezolucuiji o Srebrenici izazvalo veliku štetu i novu političku nestabilnost.

„Srpski narod je opet stigmatizovan“, konstatovao je Bojović.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, Bojović je kazao da narednih nedjelja očekuju da će biti sa Spajićem.

„Želimo da se držimo sporazuma i da idemo u pravcu stabilizacije političkih prilika u Crnoj Gori. Nadam se izlasku iz političke krize, a glasanje o rezoluciji o Jasenovcu je dobar put da se ide u tom pravcu“,zaključio je Bojović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.