“Blic” o pucaču “škaljaraca”: Metak s leđa, likvidacija na javnom mjestu i 10 hitaca za svaku žrtvu!

0

Više od 10 hitaca za svaku žrtvu, pucnji ispaljeni u leđa mete, likvidacija na javnom mestu ili pred velikim brojem svjedoka, praćenje žrtve i brz bijeg sa lica mjesta – to je modus operandi Marjana Vujačića, glavnog pucača škaljarskog klana koji će se četvrti put naći pred sudom zbog prve i jedine optužnice u kojoj mu se na teret ne stavlja krivično djelo ubistvo.

Dokazi koji nedvosmisleno Vujačića povezuju sa tri ubistva u Srbiji i Crnoj Gori, mahom odigrana u obračunu kriminalnih klanova ali i ličnih osveta, na površinu su iznijela karakteristične detalje iz načina rada ovog Crnogorca.

Svaku od svojih žrtava rešetao je sa više od 10 hitaca, vjerovatno kako bi se uvjerio da je “posao” odrađen u potpunosti. Tako je Jugoslava Cvetanovića, brata Saše Cvetanovića zvanog Pit Bul, u mračnom haustoru ali u trenutku kada je na ulici bio veliki broj prolaznika, izrešetao sa oko 30 hitaca!

Prema saznanjima “Blica”, što stoji i u optužnici, Vujačić je došao ispred jedne kladionice u Vranju gdje se nalazio Cvetanović, odakle ga je posmatrao, šetajući se sve vrijeme ispred kladionice i čekajući da Cvetanović izađe iz nje.

Nakon što je Jugoslav Cvetanović izašao iz kladionice uputio se ka drugoj obližnjoj kladionici, ne očekujući da ga neko u to doba noći, na javnom mestu, u centru grada, pod uličnim osvetljenjem prati i vreba sa namjerom da ga ubije.

Kako se navodi u optužnici, on mu je prišao s leđa i iz “škorpiona” u Cvetanovića ispalio 14 projektila. Na desetine metaka pogodilo je rođenog brata ubice Nikole Bojovića, nakon čega je on pao na zemlju.

Vjeruje se da je ovo ubistvo počinjeno iz osvete, budući da je Jugoslavov brat Saša likvidirao brata Luke Bojovića.

Sa 13 hitaca u leđa Marjan Vujačić je, kako se sumnja, ubio i Mila Ilića krajem aprila 2019. godine u Podgorici. Ilić je bio blizak sa zagoričkom grupom, ali i kavačkim klanom, a bio je povezan i sa Veskom Kalezićem koji je ubijen u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Vujačić je baš kao i Cvetanovića sačekao ispred jedne kladionice u kojoj se žrtva zadržala desetak minuta, prišao mu s leđa i iz poluautomatskog oružja presudio mu usred dana.

Po istom receptu ubijen je i Veselin Vesko Kalezić, u trenutku kada je na ulici bilo više prolaznika. Međutim, niko od njih nije mogao da opiše ubicu, ali je kasnije utvrđeno da je najvjerovatnije riječ o Vujačiću, koji ga je sa čekao ispred kafića “Level” i u trenutku kada je izlazio iz svog automobila, u njega ispalio 10 hitaca. Od zadobijenih povreda Kalezić je izdahnuo na licu mesta.

Vujačić je inače u kriminal ove vrste uplovio najverovatnije pošto više nije mogao da se izbori sa finansijskim poteškoćama izazvanim zbog velikih kockarskih dugova. Često se nazivao pucačem škaljaraca čiji je posao da se otarasi pripadnika suparničkog, kavačkog klana, ili njihovih prijatelja i saradnika. Kao neko ko se u beznađu našao zbog dugova prema zelenašima, bilo je jako privoliti ga na stranu bilo kog klana.

Istraga ubistva u Holandiji tapka u mestu?

Vujačić se sumnjiči i da je ubio kontroverznog vranjanskog biznismena Gorana Tasića Gokčeta, koji je u Srbiji bio hapšen zbog iznude i pucnjave sat vremena pošto je letom iz Švedske došao u Amsterdam. Tasić je čekao osobu sa kojom je trebalo da se nađe. Ubrzo nakon njegovog dolaska, izrešetan je sa deset metaka.

Šta će biti s istragom koja se protiv Vujačića vodi u Holandiji, zasad nije poznato. Ova država može da ustupi Srbiji ili Crnoj Gori predmet, te da se i za ovo ubistvo Vujačiću sudi pred srpskim ili crnogorskim organima.

Inače, Vujačić će se uskoro će naći i pred sudom u Novom Sadu, ovaj put zbog optužbi da je falsifikovao lična dokumenta.

(Blic)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.