Bivši režim više ne može spasiti ni Bajden, ni Sauron niti Fleš Gordon

2

Piše: Boško Vukićević

Uz neizostavan podsmjeh, ali i određenu dozu sažaljenja, posmatram očajnička nadanja medijskih punktova poražene autokratije koji u novoj američkoj administraciji i Bajdenu traže slamku spasa za oborenu diktaturu i milog im klepto-gospodara.

Jeste, nema Bajden šta drugo da radi trenutno već da automatski doputuje u Gore Crne i da čarobnim štapićem ponovo postavi zločinačku kleptokratiju na grbaču naroda. Nema Bajden ovih dana drugih planova već da u nekoj pogodnoj crnogorskoj šumi zajedno sa suvremenim komitama i patrijotama organizuje spektakularni Milov povratak. Komita Bajden ni o čemu drugo ne misli nego kako da uguši većinsku volju naroda u Crnoj Gori.

Jeste, kako da ne. Iluzorna su patetična nadanja medijskih releja oborene diktature o nekakvom “prekomponovanju” odnosa u Crnoj Gori nakon proglašenja novog američkog predsjednika. Nova američka administracija će, najvjerovatnije, imati donekle drugačije politike na Balkanu u odnosu na prethodnu, ali to nikako ne može značiti preispitivanje prve demokratske smjene vlasti u istoriji Crne Gore. Niti to može značiti preispitivanje procesa pada kriminalnog režima. Njega više ne može spasti ni Bajden, ni Sauron niti Fleš Gordon. Proces demokratizacije je pokrenut i on je nezaustavljiv.

I šta sad, pitaju se nepopravljivi sanjari? Sada vam preostaje da se naviknete na neku novu Crnu Goru, ili da nastavite da plačete i kukate.

2 Comments
 1. Lange komentariše

  E ne ni sam djavo njegov ga vratit nemože a ne bajden smrdljivi iako je mala razlika izmedju sotone i a eričkih demokrata zajedno sa toni blerom.ako je istina da jedu djecu a mislim da jeste najviše su ih pojeli klintonovi i toni bler zajedno sa govnjavo.brtanskom kraljevskom porodicom.od njih većeg zla u svijetu nema.naravno uz umobolne porodice bankara rotšild rokfeler.plju.svi oni zajedno mu nemogu pomoć.samo još da dodje zakon o porijeklu imovine i tu im je kraj.neznam zašto taj zakon nije bio odna u paketu sa ovim sad.

  7
  2
 2. LipaLipa komentariše

  … rado bi Bajden, … nesto po Balkanu, “poslovao”, … no nadamo se da ce, … puno “posla” imati u svojoj “kuci”, … sve govori da oce, … nasima on jedina prava nada, neka ostane na nadi, … svako dobro

  3
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.