Bicikla i avioni

5

Piše: Saša Dr.Đurović

Bijaše neka prijepodnevna rasprava na svakakve teme, od privatizacije u kojoj Vektra brković reče da prvo voli CG pa tek onda vamelju.. Kakav patriotizam!? Bravo ti ga dragane, milane, etc. A onda se produlji na neku dps gospođu koja reče da ne zna da su direktori škola postavljani po partijsksoj liniji?!

Izbivah svako malo iz CG al je poznato i seldžucima da uveta jednog nema da je direktorovalo a da nije bilo vojnik prethodnog režima. Prije su to bile sluge nego vojnici, jer su morali služit pa i donirat. Volonterski. Zato što vole državu, više no vamelju.

Taman k'o i Dragan Vektra. Vole montenegrini državu. Da čople. Pa tek onda da ugode vamelji! Prava ljubav. I fina, prema državi prvenstveno.

Ok je taj parlamentarni kanal da se vidi konačno kako izgledaju te figure, u cijelo, u komat, a ne samo u poslaničkim klupama, đe se vide do pojasa.

Pa se viđeše preljepotice, lijepe kao ono što im iz usta izlazi. Nekakva marta,braneći predsEdnikova Maybacha, reče da treba na biciklo dolazit na posa.. A nju nije trebalo skidat kad ga je zajahala..

No ona uporna bila pa pedalala, i tako ga tErala da je dognala do Titograda ČAK!

I fino se smljestila. A onda i Draginja od montegringa odigra finu rolu, onda kad zaprijeti onome malom Kovačeviću da joj se ne breca!

I da mu je to zadnji put! Da joj se breca. I da joj se brecka i da joj se smješka, kao što joj se smješka!

Ne viđeh kako joj se smješko đavole.. A ima mali Kovačević umiljatu facu, možda samo djeluje da joj se smješko..

A onda, nije svako smješkanje uvreda.. Nije svako smješkanje podsmjeh. Ako joj se smješko k'o slanini mačak.. prije nego li će, poć’ za Čačak .. blizu Požege. Srbske.

Ali ta Jovanka bijaše hit, nije znala, greote, da su gotovo svi direktori škola iz dps. E tako nešto nije znao ili idiot, ili lažov, trećeg nema.

Zašto je ovo jako bitno? Zato što je laž u CG postala gotovo pravilo. A idiotizam model ponašanja! A ako je laž dominanta šta očekivat? Klasićno šibicarenje, i rađenje svega i svačega za rad čuvanja benefita od kojih se dobro živjelo, i još uvjek, budući da je premijer i dalje „svezan“. Pa mu „pometina“ gotovo usvojen nadimak iako mi to nije bila intencija. Zvali su i Tomu Nikolića u Srbiji „zamlata“ pa ga eno na Dedinje u bezbroj kvadrata, bazen i zelena oaza okolo, opušteno.

Nego, šta se dešava. Izvjesni vujović, zlatko, nekakav brojač glasova pred svake izbore, je rekao da je vlada blizu pada. Što je najgore nije on daleko od istine. Ako nastavi u ovom pravcu da ( ne) radi, to je izvjesnost. Kao što je izvjesnost da je vujović, look-a, zabrađena domaćica u maramu šarenu, koja „bije“ kačamak. Vizuelno mnogo govori o karakteru. Psihijatrijska nauka dokazala. Pa se onda sjetih onoga bešića koji je bio prognozer uoči svakih izbora. Kakva ono tek kreatura bijaše. Pošto me zanimalo ko je, rekoše mi izvori iz Bg, konkretno sa FPN, baš tamo đe sam učio, da je taj vrli prognozer analitičar prodavac magle, svirao studentima u amfiteatru. „ti si moja čokolada“ Poslali mi klip da vidim.

Pomislih, i ovo mešetari, ovo utiče na bilo šta, ovo ??? Rekoše mi i ko ga je dovuko u CG.. Pa i da je profesor i na fpn u pg. Na šta god ličio taj Vakultet. Dakle, ta skalamerija prethodna je stajala na laži i obmanama punih 30 godina, čovječe!!!???

Ali, da ne bi bilo kako je prognozirao vujović, treba pritiskat premijera sve dok se ne dozove pameti, čitaj, dok ne krene da radi kako treba. Potpuno mi je nezanimljiva ta priča, iako je bitna, ko je profesora poperio tu đe je, da vegetira i da glumi premijera.

Da bude smješnije, jer bi bilo tužno inače, on je „autoritet“ pokazao jedino galameći profesorima onda. „Prenijelo ga“ što rekli bosanci.

U kontaktu sa ovim prethodnim on je kao bela lala. Potpuno mi je smiješna priča da doprinosim padu vlade. Nijesam je uspostavlj'o pa je nemam namjeru ni rušit. Da jesam rušio bi je taman da mi je otac premijer! A potpuno je identična priča “ko kritikuje vladu taj je ruši“ onoj prethodnika „ko pljuje na režimske protuve protiv je države“! Ma ajde!?

Potpuno mi je na mjestu pitanje sledeće. Ko je kupio avione za 21 milion dolara, i zašto bez tendera? Ako Medojević tvrdi da je praksa da onom ko je kupac sleduje provizija od 5%! U konkretnom slučaju ceo meleon!?

Da se ispita sve to. Pa nije se glasalo da umjesto ponavljaća đaka dođu još gori. Svak normalan bi se kladio da od prethodnih gori ne mogu doć. Al eto profesor i ministri tipa Mickey riješili da opovrgnu i tu tezu.

Možda je i zato Mickey bio servilan u odnosu na najobičnieg voditelja koji mu drži slovo?! Mickey lagano kupio dva komata! Za 21 milion bez tendera!!!???

Elementarna je praksa da se, kad je u pitanju dilema okolo istine, vjeruje onom ko nema razloga da laže.

Medojević u ovoj priči taj razlog nema.

Pa ako je Micky umočio prste u med vršenja vlasti treba bit rigorozan jer su ovi novi imali istorijsku priliku da pokažu kako ne treba.

I imaju je još. Sve do pada vlade, koji ne želim. Ama ne treba je ni držat po svaku cijenu jer bi to bilo i naivno i suludo.

5 Comments
 1. Stara Crna Gora komentariše

  Đuroviću, kućo, svaka ti čast! Ti mi uljepšaš dan, ču dan, neđelju…kad ovako britkom sabljom siječeš! A što se tiče”pometine”, mislio sam da nema gore od Ranka, no se bojim da će ga prof. ušit…
  Poz. iz Cuca!

 2. Ruzvelt komentariše

  Ama i mene ovaj cojek razgali,Nušičevski gotovo.Svaka čast majstore..I jesu odista prelijepe i ove odive koje si nabrojo posebno marta ..na biciklu.

 3. Ivana komentariše

  A presmijah se maestralni gdine Durovich,zavazda ti fala.

 4. Irena komentariše

  Svaka vama čast Saša, ostajem pri tvrdnji da, se niko ljepse i suptilnije ne sprda, sa dps polusvijetom nego sto to radite vi. SVE ČESTITKE.

 5. Realno komentariše

  Volim ironiju kod ovog covjeka,bolje da se marta nije skidala kad ga je pojahala,bicikl 😂 a nije njoj niko dao da se nabije no biciklo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.