Besplatno testiranje za državljane Srbije koji se vraćaju u zemlju

0

U zavisnosti da li se bris iz grla i nosa šalje u KCS u laboratoriju “Vatreno oko” ili na Torlak, rezultat se čeka nekoliko dana i nakon toga prestaje zakonska obaveza o samoizolaciju u trajanju od 14 dana, rekla je Milenković za Tanjug.

Građani Srbije na ulasku u zemlju od granične sanitarne inspekcije dobijaju smjernice kom gradskom zavodu da se jave, a kada to učine dobijaju termin za testiranje, piše N1.

Milenković objašnjava da je svaki građanin dužan poslije dobijanja testa, ako je negativan da se javi nadležnoj stanici policije koja je kontrolisala poštovanje mjere o samoizolaciji.

Načelnica je dodala da se u Zavodu poštuju sve mjere pripisane za sprečavanje širenja virusa. Dodala je da se testiranje vrši na posebnom punktu, na kome građanin popunjavaju još jedan formular.

Građani koji dođu u Beograd u roku od 24 sata treba da se jave na mobilni telefon Gradskog zavoda naveden na sajtu od 8 do 12 sati svaki dan osim nedjelje 064 8503062.

U Zavodu dodaju da testiranje nije obavezno ukoliko građani žele da budu u samoizolaciji 14 dana, javlja N1.

PCR test za građane koji žele da odu u inostranstvo u zemlje koje insistiraju na testu košta 6.000. Taj test moći će da urade u KC Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.