17. 10. 2018. - 1:31

FLEŠ

Bedžet Pacoli tražio podršku više ambasadora u Podgorici: Lobira da se Kosovo razgraniči sa Srbijom i uzme dio teritorije Crne Gore!

Ministar spoljnih poslova tkz. države Kosovo Bedžet Pacoli lobirao je kod ambasadora više zemalja u Podgorici da pomognu u realizaciji razgraničavanja Srbije i Kosova i Metohije, saznaje Borba u diplomatskim krugovima. Bacoli je na, odvojenim sastancima sa ambasadorima, saopštio je da je njemu ideja o razgraničenju sa Srbijom prihvatljiva, ali samo pod uslovom da međunarodna zajednica u narednom periodu, po istom principu, dozvoli razgraničenje Kosova sa Crnom Gorom i Makedonijom. Pošto crnogorska diplomatija pomaže diplomatiji Kosova, vezano za pregovore sa Srbijom, odlučeno je da Pacoli, van očiju javnosti, upravo u Podgorici obavi razgovore sa pojedinim ambasadorima, koji bi u narednom periodu trebali da lobiraju za Kosovo u međunarodnoj zajednici.
-Pacoli predvodi racionalniju struju unutar među kosovskim vlastima, koja se zalaže za razgraničenje sa Srbijom. On smatra da treba napraviti određene ustupke Srbiji, ali pod uslovom, da se od međunarodne zajednice dobije prećutna saglasnost da će u bližoj budućnosti, oni aminovati zahtjeve Kosova za razgraničenjem sa Crnom Gorom i Makedonijom. Javna je tajna da Kosovo želi da u svom sastavu vidi djelove Crne Gore i računaju da je sada najbolji momenat da dođu do svog cilja, kazao je naš sagovornik iz diplomatskih krugova.
Upravo zbližavanje diplomatija Kosova i Crne Gore zaoštrilo je i zahladnilo odnose između zvaničnog Beograda i Podgorice.
-Zato je i odlučeno da se Pacoli i bivša predsjednica tkz. države Kosovo Atifeta Jahjaga, koja uživa veliko povjerenje u diplomatskim krugovima, sa ambasadorima više zemalja sretnu u Podgorici, daleko od očiju javnosti. Oni traže podršku za razgraničenje sa Srbijom, da bi sjutra, po istom principu, tražili prekrajanje granica i razgraničenje i sa Crnom Gorom, kazao je naš sagovornik.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *