Bećković o kaznama i himni: Nije isto kada ne ustane neki mali ili veliki čovjek

0

Udarna vijest ovih dana bila je da je zvanična Podgorica napravila crnu listu nepodobnih državljana Srbije kojima je najstrože zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Osim patrijarha srpskog Irineja, nekih istoričara, analitičara i urednika medija, na toj listi se našao i naš proslavljeni akademik i pjesnik Matija Bećković. On je u svom prepoznatljivom stilu prokomentarisao tu situaciju, a sa njim smo „pretresli“ i druge aktuelne teme u vezi sa Crnom Gorom. Budući da je pozivao ljude u Srpskoj da što masovnije izađu na izbore, otkrio nam je i da li je zadovoljan rezultatima.

Kako se osjećate sada kada ste se našli na jednoj ovakvoj listi? I kako ćete sada u Crnu Goru?

– Primio sam k znanju to da su me stavili na taj spisak. Pametnome dovoljno.

Jeste li čuli da je vlada Crne Gore usvojila predlog zakona o državnim simbolima po kojem kazna za neustajanje tokom izvođenja državne himne iznosi od 300 do 2.000 evra?

– Da, čuo sam to. Izgleda da visina kazne za neustajanje zavisi od toga koliko je ko visok. Nije isto kada ne ustane neki mali ili veliki čovjek.

Milo Đukanović boravio je u Vatikanu i sastao se sa papom, internetom kruži šala da je ovo Milu „treći papa kojeg je promijenio od kada je na vlasti“. Kako to vama zvuči?

– Ja se nadam i vjerujem da će promeniti još kojeg.

Završeni su izbori u RS, vi ste pred samo održavanje apelovali da građani izađu u što većem broju. Jeste li zadovoljni rezultatima?

– Zadovoljan sam, ova pobjeda je važna. Pre izbora sam izjavio da ne traže pogače preko Srpske i to je uspjelo.

Izvor: Alo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.