Bećković o kaznama i himni: Nije isto kada ne ustane neki mali ili veliki čovjek

Bećković o kaznama i himni: Nije isto kada ne ustane neki mali ili veliki čovjek

Udarna vijest ovih dana bila je da je zvanična Podgorica napravila crnu listu nepodobnih državljana Srbije kojima je najstrože zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Osim patrijarha srpskog Irineja, nekih istoričara, analitičara i urednika medija, na toj listi se našao i naš proslavljeni akademik i pjesnik Matija Bećković. On je u svom prepoznatljivom stilu prokomentarisao tu situaciju, a sa njim smo „pretresli“ i druge aktuelne teme u vezi sa Crnom Gorom. Budući da je pozivao ljude u Srpskoj da što masovnije izađu na izbore, otkrio nam je i da li je zadovoljan rezultatima.

Kako se osjećate sada kada ste se našli na jednoj ovakvoj listi? I kako ćete sada u Crnu Goru?

– Primio sam k znanju to da su me stavili na taj spisak. Pametnome dovoljno.

Jeste li čuli da je vlada Crne Gore usvojila predlog zakona o državnim simbolima po kojem kazna za neustajanje tokom izvođenja državne himne iznosi od 300 do 2.000 evra?

– Da, čuo sam to. Izgleda da visina kazne za neustajanje zavisi od toga koliko je ko visok. Nije isto kada ne ustane neki mali ili veliki čovjek.

Milo Đukanović boravio je u Vatikanu i sastao se sa papom, internetom kruži šala da je ovo Milu „treći papa kojeg je promijenio od kada je na vlasti“. Kako to vama zvuči?

– Ja se nadam i vjerujem da će promeniti još kojeg.

Završeni su izbori u RS, vi ste pred samo održavanje apelovali da građani izađu u što većem broju. Jeste li zadovoljni rezultatima?

– Zadovoljan sam, ova pobjeda je važna. Pre izbora sam izjavio da ne traže pogače preko Srpske i to je uspjelo.

Izvor: Alo

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *